Search
Close this search box.

Поклони за малишане Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“

Начелник општине Фоча Радисав Машић и секретар ОО Црвеног крста Снежана Ковач уручили су данас пригодне поклоне малишанима Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“.

Пакетиће у којима су нове пиџаме, одјећа и средства за личну хигијену добило је 110 дјеце, а ови симболични поклони уручени су поводом обиљежавања педесет година Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ и  предстојећег празника Свети Никола.

 Начелник општине Фоча Радисав Машић и секретар ОО Црвеног крста Снежана Ковач кажу да су симболичне поклоне уручили малишанима како би их обрадовали пред наступајуће празнике:

 –Ово су симбоилични поклони које смо уручили малишанима у сусрет великом празнику Никољдану, а и за значајан јубилеј ове установе.Ово је скроман поклон да се дјечица обрадују-рекао је Машић.

 –Ми смо данас заједно са начелником општине донијели пиџамице, влажне маармице, сапуне, хулахопке, све према узрасту дјеце-рекла је Ковачева.

 Директор Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Слађана Владичић каже да је сваки поклон користан дјеци, али и овој установи:

 –Свакако да су корисни. Дјеца у вртићу спавају сваким даном од 12 до 14. Часова и надамо се да ћеза празнике обновити своје пиџамице захваљујући овим пригодним поклонима од начелника Машића и Снежане Ковач из Црвеног крста-рекла је Владичићева.

 У Дјечијем вртићу у Фочи сваке године повећава се број дјеце, а самим тим и расту потребе за новим просторијама. Начелник општине Фоча Радисав Машић каже да ће општина Фоча помоћи овој установи у наредном периоду, како би дјеца имала боље услове за боравак:

 –Ми ћемо у наредну годину ући са пројектом да проширимо обданиште у оквирима који то дозвољавају и жеља нам је да обезбиједимо безбједнији боравак дјеце и да овде малишана буде што више-рекао је Машић.

 У Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ данас талас дјечијег одушевљења. Малишани отварају пакетиће, мјеркају и пробају одјећу. Нове пиџаме обући ће већ наредних дана.

Поделите: