Search
Close this search box.

ПРИЈЕМИ ЗА СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ, НЕВЛАДИН СЕКТОР И ПРИВРЕДНИКЕ

Начелник општине Фоча Радисав Машић организовао је данас новогодишњи и божићни пријем за представнике спортских клубова, невладиног сектора ипривреднике. На пријему је истакнуто да ће општина Фоча и у будућности помагати и подржавати рад свих удружења, спортских клубова и привредних произвођачачији је циљ директно везан за развој фочанске општине.

Начелник Машић рекао је да је општина Фоча,све буџетом планиране обавезе,на вријеме измирила према спортским клубовима, и успјела да их подстакне да властитим ангажовањем доприносе повећању својихприхода. Општина ће наставити да и даље стимулише и пружа пуну подршку невладином сектору, као и привредницима, истакао је Машић.

-Наш циљ је да спорт финансирамо и у наредној години, као што смо и током ове, и да спортисти постижу резултате, као и током 2014-те. Задовољни смо рангом наших спортиста и то бимо жељели да задржимо и у наредној годни. Наш прнцип је био и остао да стимулишемо невладин сектор и подржимо њихове пројекте. Жеља нам је и да наше привреднике подржимо колико можемо и сваку њихову иницијативу-рекао јеМашић.

У фочанским невладиним организацијама истичу да су задовољни сарадњом општине и очекују да ће је наставити на обострано задовољство, а посебно на задовољство грађана, што је,како су нагласили,ициљ њиховог дјеловања. Члан Спасилачког клуба “Вулф” Бобан Јанковић и секретар Општинске организације Црвеног крста Снежана Ковач кажу:

-Ова година је за наш клуб била турбулентна, добили смо увјерења да ћемо имати бољу сарадњу са општином, да се неке грешке неће понављати, и надамо се да ћемо у 2015-ој имати нешто мање интервенција како бисмо више времена имали да више вјежбамо и дружимо се са осталим колегама-рекао је Јанковић.

-Ми смо презадовољни сарадњом са извршном влашћу, имали смо бројне заједничке активности што је резултирало задовољством наших корисника, а то нам је и био обострани циљ-рекла је Ковачева.

Фочански привредни предузетници, задовољни сарадњом са извршном влашћу, истичу да им је неопходна много већа подршка када су у питању подстицаји за проширење производње и запошљавање нових радника. Директор предузећа „Аутокомерц“ Владо Ђајић каже да општина треба да буде водиља привредницима.

-Да нам даје смјернице око запошљавања и подстицаја и других дјелатности који су у њеној надлежности, а ми кроз порезе и допрносе према општини да испоштујемо правила игре до краја-сматра Ђајић.

Привредни предузетник Миливоје Вилотић истиче да би сарадња са дрвопрерађивачима требала бити успјешнија.

-Не могу да кажем да није успјешна, ово је мали простор требали бимо више на локалном нивоу да сарађујемо на задовољство и нас и грађана, а та сарадња да буде сврсисходнија и боља-рекао је Вилотић.

И извршна власт и представници невладиног сектора, спортске и привредне дјелатности оцијенили су ову годину тешком, али ипак успјешном, што им је, како кажу, мотив да у наредној години заједно направе боље резултате.

Поделите: