Search
Close this search box.

ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ У ОПШТИНИ

Стање безбједности на подручју општине Фоча је задовољавајуће, оцијењено је на састанку Форума безбједности општине који чине представници полиције и локалне заједнице.

Од почетка године регистрована су 104 кривична дјела, што представља смањење кривичних дјела у односу на исти период прошле године за 20 одсто.

Начелник Станице јавне безбједности Фоча, Велимир Костовић, рекао је да је у структури кривичних дјела 95 одсто из области општег криминалитета, а пет одсто из привредног.

-У протеклих 11 мјесеци догодила су се два убиства и једно наношење тешких тјелесних повреда са смртним исходом, а изостала су кривична дјела изнуде, уцјене или крађе аутомобила-навео је Костовић.

Са друге стране, у истом периоду, број саобраћајних незгода повећан је за 26 одсто.

-Главни узрок повећања саобраћајних незгода у току ове године су атмосферске прилике. Били смо свједоци да је ове године било заиста много кишних дана, посебно у љетном периоду када је велика фреквенција саобраћаја због годишњих одмора тако да смо на магистралним и регионалним путевима регистровали велики број саобраћајних незгода, ниског интензитета, односно са мањом материјалном штетом-рекао је Зоран Вуковић, командир Саобраћајне полиције у Фочи.

Заједничким радом полиције и општине урађено је доста активности како би се повећала безбједност у граду, међу којима је уклањање паркираних хаварисаних возила.

-Већина од оних закључака које смо донијели у протеклом периоду, а који су се односили на безбједност у саобраћају и у граду, су испоштовани. У наредном периоду урадићемо још више на том плану. Данас смо се усагласили да сви заједно учинимо да предстојећи празници протекну у најбољем реду када је у питању безбједност-рекао је Машић.

На Форуму је истакнуто да ће у дане празника бити појачан рад полиције, организована дежурства у предузећима Извор и Електродистрибуција, док ће грађанима на услузи бити и општинска Ватрогасна јединица и Цивилна заштита.

Поделите: