Search
Close this search box.

ЗАВРШЕНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ЗА ОВУ И НАЦРТУ БУЏЕТА ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ

Сви учесници јавних расправа о Нацрту ребаланса буџета општине Фоча за ову и Нацрту буџета за наредну годину имали су разумјевања према тешкој финансијској стиуацији у којој се налази општина Фоча, али су истовремено дали и конкретне приједлоге које се тичу њихових организација или институција.

 Мирјана Давидовић, начелник општинског Одјељења за финансије очекује каже да ће све примједбе учесника јавних расправа  бити усвојене.

 -Не ради се ни о каквим великим захтјевима, већ о наћину дистрибуције средстава било да су у питању мјесне заједнице, невладине организације, буджетски корисници или спортске организације. Позитивно сам изненађена што смо на јавној расправи са спортским организацијама имали врло квалитетне сугестије. Сви учесници јавних расправа изразили су потребе за већим средтвима, а ми ћемо настојати да заједничким радом обезбиједимо та средства-рекла је Давидовићева.

 Извршна власт је, након састанка са Синдикалном организацијом општине Фоча постигла договор о исплаћивању плата запосленима у општинској администрацији и установа чији је оснивач општина.

 -Договорили смо да цијена рада остане на нивоу 110 марака, да идемо са исплаћивањем два дијела регреса, једне дванаестине из 2014. и једне дванаестине из 2015.године и то смо документовали споразумом. Постоје одређене корекције што се тиче плата, а оне се односе на један и по одсто за Фонд солидарности који су сви дужни да обрачунавају од маја мјесеца. Ми смо сугерисали нашим буџетским корисницима да они рачунају тај један и по одсто за читав годишњи ниво да не бисмо дошли у ситуацију да законодавац продужи то издвајање, а да ми немамо довољно средстава за то-рекла је Давидовићева.

 На Јавној расправи са представницима мјесних заједница, који су  истакли да су њихови приоритети у овој години у већини случајева испоштовани, највише је било ријечи о санацији путне инфрастуктуре и грађевинском уређењу.

 Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Фоча, Бранка Саламадија, сматра да су захтјеви предсједника мјесних заједница оправдани, јер доста тога треба још да се уради на читавом подручју општине.

 -Ови њихови захтјеви су нама већ познати, ми ћемо их по приоритетима уврстити у Програм грађевинског земљишта у оквиру средстава која су планирана буџетом-рекла је Саламадија.

 Приједлог Нацрта ребаланса буџета за 2014. и Нацрт буџета општине за 2015. годину наћи се на одборничким клупама на наредној сједници СО Фоча.

Поделите: