Search
Close this search box.

БАДЊАЦИ УКРАСИЛИ ХРАМОВЕ, ТРГ И ЗГРАДУ ОПШТИНЕ

У заједничкој сјечи бадњака, коју  традиционално организују локална управа и Црквена општина, у Фочи су на Бадње јутро, још прије сванућа, усјечена четири велика бадњака која су постављена испред два фочанска храма, те испред зграде општине и на главни градски трг.

Колона аутомобила у 6.00 часова кренула је испред храма Светог Саве према Брионима, гдје су претходног дана пробрани велики бадњаци.

Уз молитву и здравицу, усјечено је свето храстово дрво, уз чије су се налагање пред фочанским храмовима окупили бројни вјерници.

 Свештеник Миљан Рађеновић, који је са начелником Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игором Ћурчићем предводио одлазак у бадњаке, истакао је да храстово дрво има вишеструку симболику.

-Пламен бадњака, прије свега, симболизује ватру коју су у Витлејему наложили мудраци када се Богомладенац Христос родио. Храст представља чврстину, радост и ведрину, па у зимском периоду и под снијегом има на себи лишће-рекао је Рађеновић.

Начелник Ћурчић је изразио задовољство великим одзивом грађана.

-Наравно, бадњаке смо одабрали претходног дана, јер је по мраку тешко пронаћи одговарајуће, бар ова четири главна- рекао је Ћурчић.

Поделите: