Search
Close this search box.

ДОБРА САРАДЊА ОПШТИНЕ СА БОРАЧКОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ

Начелник општине Фоча Радисав Машић присуствовао је сједници Регионалног одбора Борачке организације Стара Херцеговина  у Фочи на којој је, у присуству највишег врха БОРС-а, разматрана актуелна проблематика борачке популације.

Обраћајући се присутнима пред почетак сједнице, начелник Машић поручио је да су српски борци читав 19. и 20 вијек ратовали, а да је једина побједа коју су извојевали, као трајну категорију, Република Српска.

-Због тога је ово што сте ви извојевали и ово што ми данас имамо светиња коју сви ми треба да његујемо, и ја у томе видим велику улогу и највећи задатак Борачке организације. Ви морате да својим јединством, слогом и заједничким дјеловањем будете тај стуб који ће Републику Српску сачувати и да будете стожер око којег ћемо градити оно што је наше-поручио је Машић.

Он је додао да општина Фоча настоји да помогне општинску Борачку организацију што више може.

-Постоји искрена жеља да ту сарадњу унаприједимо и да направимо што се год више може. Има много проблема који постоје у борачкој популацији, а држава се никада неће моћи одужити онима који су је стварали, а она има ту обавезу и спроводи је. Због тога се не треба стидјети да се за своја права бори борачка популација, кроз институције ситема и кроз законе. Надам се да ћете ви и са ове данашње сједнице пренијети поруке и закључке на ниво који ће подржати сва борачка популација и да ћемо зајендички у том послу истрајати на добобит свих нас и на добробит РС-истакао је Машић.

Прије сједнице Регионалног одбора начелник Машић разговарао је са предсједником БОРС-а Миломиром Савчићем о актуелној ситуацији и проблемима борачких категорија на подручју општине Фоча, те активностима које предузимају Општина Фоча и Општинска борачка организација у погледу поболјшања статуса и услова за живот ових категорија становништва.

Поделите: