Search
Close this search box.

ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ СТОНОТЕНИСКИ ТУРНИР “ДРАГАН ЗЕЧЕВИЋ-ЗЕКА 2015”

Дамјан Марковић из СТК ” Хашим Спахић ” из Илијаша и Едина Харачић из СТК “Бугојно” из истоимене општине тријумфовали су на првом Меморијалном турниру  “Драган Зечевић-Зека 2015.” који је одржан у градској дворани у Фочи.

Турнир, који је организовао СТК “Перућица”, окупио је тридесетак сениора и сениорки, јуниора и јунорки и кадеткиња из РС, БиХ, и Црне Горе који су се такмичили у мушкој и женској конкуренцији.

Друго мјесто у мушкој конкуренцији припало је Марку Костићу из СТК “Бока” из Тивта , у женској Снежани Марковић из фочанског СТК “Перућица”, док је трећа награда у обје конкуренције отишла у руке стонотенисера фочанске Перућице, Дејану Елезу и Надежди Вуковић. Најбољи стонотенисери у обје конкуренције новчано су награђени.

-Веома сам задовољан, освојио сам прво мјесто, турнир има будућност, то је најважније-рекао је првопласирани Дамјан Марковић. Едина Харачић, која је била најбоља у женској конкуренцији, истакла је да је задовољна организацијом турнира.

-Ово су све веома добре играчице, турнир је био одличан-рекла је Харачићева.

Учесници Меморијалног турнира “Драган Зечевич Зека 2015” у свим селекцијама током пет сати играња показали су врсна стонотениска умијећа.

Другопласирани у обје конкуренције Марко Костић и Снежана Марковић истакли су да су дали све од себе у финалним утакмицама и да су задовољни постигнутим резултатима.

Турнир је оправдао и очекивања трећепласираних стонотенисера Надежде Вуковић и Дејана Елеза који кажу да су имали прилику да искажу пинг понг мајсторства, али и да науче много од својих противника.

Предсједник и тренер СТК “Бугојно” из Бугојна Нурудин Јусић  похвалио је организацију турнира и истакао да је ово била прилика да се млади стонотенисери у Фочи надмећу и учвршују пријатељске везе.

Тренер СТК “Перућица” Нада Марковић каже да је план организатора био да турнир окупи већи број учесника, међу којима и стонотенисере из Србије, али да су временске неприлике спријечиле многе да се одазову.

–Задовољни смо наступом својих стонотенисера што потврђују три награде које остају у Фочи. Надамо се да ће сљедеће године бити више учесника, а овај први турнир нас све задужује да наставимо и даље да га организуемо и не дозволимо да се угаси, јер је то наш покојни тренер заслужио и као тренер и као човјек-рекла је Марковићева.

Стонотениски турнир, у организацији СТК “Перућица” већ три године заредом одржава се у Фочи почетком јануара у оквиру традиционалних Јануарских свечаности.

Првобитно је било планирано да се и ове године одржи као Новогодишњи турнир, али је Управни одбор Клуба, уз сагласност породице Зечевић, одлучио да се турнир трајно преименује у Меморијални турнир “Драган Зечевић-Зека”.

-Намјера нам  је да турнир постане традиционалан, како би се очувала успомена на прослављеног тренера “Перућице”, популарног Зеку, који је у новембру прошле године након дуге и тешке болести преминуо у Данској-рекао је Миленко Ковач, предсједник СТК “Перућица”

Управа Клуба и учесници турнира положиили су цвијеће и прислужили свијеће за упокојеног Драгана Зечевића-Зеку. На пригодној свечаности која је одржана у суботу вече у градској дворани породици Зечевић уручено је Признање за животно дјело и допринос развоју стоног тениса и Клуба, које је управа Клуба постхумно додијелила покојном тренеру Зеки.

 

Поделите: