Search
Close this search box.

ЗБОГ НЕДОСТАТКА КВОРУМА ОДГОЂЕНА СЈЕДНИЦА СО ФОЧА

Наставак 22.редовне сједнице СО Фоча који је био заказан за данас одгођен је због недостатка кворума. Одборници би поново у клупе требали да засједну наредне седмице.

Иако су одборници требали расправљати о преосталих девет тачака о којима се нису изјашњавали на прекинутој претходној сједници 26.децембра, само десет одборника појавило се у клупама, па је због недостатка кворума сједница поново одгођена.

Цијели клуб одборника СНСД-а и СДС-а данас је одсуствовао, а сједници нису присуствовали ни одборник НСП-а Оливера Елез, ДНС-а Споменко Стојановић и СП-а Горан Кујунџић. Дио одборника на вријеме је најавио своје одсуство, док већина свој недолазак није образложила.

Предсједник СО Фоча Радојица Млађеновић појаснио је да је за кворум било потребно најмање 13 одборника, али да се одборници нису појавили, иако им је уредно достављен позив на сједницу која је заказана седам дана раније. Млађеновић је додао да ће наставак сједнице бити одржан током наредне седмице.

-С обзиром да није постигнут кворум за који је најмање требало 13 одборника, сједница није могла да се одржи. Ја се надам да ћемо у најкраћем року, односно у току идуће седмице одржати сједницу-рекао је Млађеновић.

Замјеник начелника Општине Фоча Раденка Срндовић сматра да термин одржавања сједнице није ишао на руку бројним одборницима.

-Очигледно да можда термин није добро изабран. Нису сви најавили своје одсуство, али се надамо да је још увијек у питању празнично расположење и приватне обавезе око слава и јануарских празника. Ја се надам и очекујем да ће се до краја мјесеца стећи сви услови и да ће се скупштина одржати-рекла је Срндовићева.

Када одборници наредне седмице засједну у клупе расправљаће о преосталих девет тачака дневног реда међу којима су најзначајније, Приједлог одлуке о давању гаранције Општине Фоча за кредитно задужење ЈКП “Комуналац”, као и разрјешење и именовање директора Градске апотеке, Дома здравља и Музеја “Стара Херцеговина”.

Поделите: