Search
Close this search box.

КРЕЋУ ТЕРЕНСКИ РАДОВИ ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТА ПУТА ФОЧА-ШЋЕПАН ПОЉЕ

Представници Института за грађевинарство упознали су руководство општине Фоча о обавезама уговора за израду пројектне документације за изградњу пута Фоча-Шћепан Поље и студијске документације за магистрални пут Фоча-Сарајево, који су недавно склопили са Европском комисијом у оквиру ИПА 2011.

Замјеник директора Института за грађевинарство Александар Цвијановић рекао је да је рок за завршетак пројектантских радова 24 мјесеца, а да наредних дана почињу теренски радови.

-Овај пројекат је врло захтјеван, у техничком смислу ће изискивати много знања и искуства, али се надам да ћемо га успјети ријешити имајући у виду да смо окупили квалитетан тим стручњака који имају велика искуства у нискоградњи-рекао је Цвијановић.

Цвијановић је додао да ће се прије главног пројекта радити идејне варијанте, а на основу њих  физибилити и студија утицаја, а да након главног пројекта слиједи израда тендерске документације за уговорање извођења радова и експропријационих елабората.

-Дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље је у техничком смислу захтјевна, онај ко познаје овај простор зна да се овде налази много клизишта, одрона и услови изградње ће бити захтјевни, али се надамо да ћемо изнаћи неку најбољу трасу која ће можда бити нека од ових постојећих варијанти или неко можда изненађење и за нас саме-рекао је Цвијановић.

Начелник општине Фоча Радисав Машић каже да се ради о озбиљном пројекту који подржава Европска комисија.

-Ми очекујемо да ће се овај посао урадити квалитетно и у планираним роковима. Цијела ова траса, односно изградња овог пута треба да буде завршена до 2020.године-рекао је Машић.

За израду пројектне документације обезбијеђено је 1,7 милиона евра, а изградња пута, према досадашњим процјенама, коштаће око 62 милиона евра.

Поделите: