Search
Close this search box.

ПРЕДСТАВЉЕН СПОРАЗУМ ЗА РАСТ И ЗАПОШЉАВАЊЕ

 

У Фочи је данас представљен „Споразум за раст и запошљавање“ и одржан мини сајам запошљавања у организацији Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ, који се широм БиХ организује у циљу развијања културе тражења посла.
Споразум за раст и запошљавање објашњава како олакшати пословање и запошљавње и како регулисати социјална давања на начин да их добију они којима су најпотребнија.

sporazum zaposljavanja 3

Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон објаснио је да овај споразум предвиђа реформе у шест кључних подручја у којима треба дјеловати истовремено.
Он је додао да се тренутно воде разговори између ЕУ и власти на нивоу ентитета и БиХ, као и са међународним финансијским институцијама о одређеном сету мјера које би што прије требало провести да би се омогућио раст економије.
Локална власт, домаћи послодавци и незапослени данас су се у разговору са представницима међународних институција упознали о реформским мјерама које би требало провести у циљу економског раста и смањења незапослености.
На мини сајму запошљавања представило се десетак послодаваца и неколико невладиних организација са подручја Горњег Подриња.

sporazum zaposljavanje 2
Дебати и сајму запошљавања присуствовали су начелник и замјеник општине Радисав Машић и Раденка Срндовић, као и начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ћурчић.

Поделите: