Search
Close this search box.

ПРЕДСТАВЉЕНА ПРВА ФАЗА ИДЕЈНИХ РЈЕШЕЊА ЗА ИЗГРАДЊУ ПУТА ШЋЕПАН ПОЉЕ-ФОЧА

 

Пројектантски међународни тим, представио је јуче у Бањалуци прву фазу идејних рјешења за изградњу нове трасе магистралног пута Шћепан Поље-Фоча и реконструкцију магистралног пута Фоча-Сарајево.

Презентацији су присуствовали представници „Електропривреде“ и ресорних министарстава Републике Српске и БиХ, представници општине Фоча, као и представнци других локалних заједница кроз које пролазе поменуте саобраћајнице.

Према ријечима начелника општине Фоча, Радисава Машића, договорено је да локалне заједнице евентуалне своје примједбе на предложена рјешења доставе у наредних 15 дана, како би они били размотрени и унесени у пројекат, чији је рок завршетка 18 мјесеци.

-Оквирна цијена изградње магистралног пута Фоча-Шћепан Поље је 60 милиона евра. У ову цијену је урачуната и изградња новог моста на ријеци Тари, као и савремено рјешавање раскрснице на Броду-рекао је Машић.

Друга компонента овог пројекта је реконструкција магистралног пута Фоча – Сарајево, а њоме ће бити обухваћено проширивање и осигуравање саобраћајнице, изградња треће траке преко превоја Рогој и рјешавње пролаза кроз насељена подручја.

На састанку у Бањалуци договорено је и да се формира координациони тим који ће руководити свим оперативним активностима на овом инфраструктурном пројекту. Осим начелника Машића, састанку у Бањалуци присуствовала је и начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Бранка Саламадија.

Поделите: