Search
Close this search box.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА И ДОМАЋИН СУТЈЕСКА ОТВАРАЈУ 11.ФУДБАЛ ФРЕНДС

 

Једанаести међународни омладински турнир „Фудбал Френдс“ који ове године у Фочи окупља осам екипа из пет земаља бивше Југославије један је од најквалитетнијих омладинских турнира у Европи, који поред одличних фудбалских вјештина треба да пошаље поруке мира и пријатељства широм свијета.
Истакао је ово Радисав Машић, предсједник Организационог одбора турнира на данашњој конференцији за медије на којој су се званично представиле све екипе и одржано жријебање парова.

press masic ff
Фоча је спремно дочекала овогодишњи Фудбал френдс, истакао је Машић.
-Сви су задовољни како их је домаћин дочекао, а ми очекујемо од младих спортиста да покажу оно најбоље и да турнир протекне у најбољем реду. Ово је и прилика свим тренерима да се и они докажу, играчима да одмјере снаге на регионалном нивоу-истакао је Машић.
Жријеб је одлучио да ће прве снаге на фочанском стадиону вечерас у 16 часова одмјерити кадети “Црвене звезде” из Београда и домаћина “Сутјеске”. Од 17.30 часова замијениће их млади играчи “Олимпије” из Словеније и новосадске “Војводине”. Након званичне церемоније отварања на терен ће у 19.15. изаћи омладинци црногорске Будућности и Ријеке из Хрватске, док ће од 20.45 публика уживати у дербију Сарајева и Жељезничара.

zrijeb ff
Тренер кадета фудбалског клуба “Црвена звезда” Огњен Короман истакао је да су црвено-бијели на турниру присутни свих једанаест година и да увијек долазе са највећим амбицијама. Прије двије године Звездаши су поражени од Сутјеске у четвртфиналу, а како истичу, одмах на старту имаће прилику за реванш.
-Овај турнир је годинама прерастао у традицију, ја као спортиста из ових крајева увијек ћу се одазвати са екипом. Што се тиче утакмице са Сутјеском, они су сигурно мотивисани, неће бити лако, али се надам и вјерујем у наш квалитет и у нашу побједу. Ми смо дошли са генерацијом ‘99, фале нам два најбоља играча, мало смо хедникепирани, али то нам није алиби, нити је то битно у овом тренутку. Ми смо прије овог турнира били на десетодневним припремама у Палама и сигурно да нам је овај турнир добро дошао да провјеримо форму пред почетак првенства у Србији, које почиње 15. августа-рекао је Короман.
Пред прошлогодишњим освајачима турнира, подгоричком “Будућности”, задатак да одбране трофеј.
-Имамо обавезу више да се представимо у добром свјетлу, и надам се да ће побиједити фудбал као и сваке године у Фочи-рекао је Војислав Пејовић, координатор у ФК “Будућност”.

pehari ff
Јуниори ХНК Ријека другу годину заредом учествују на Фудбал френдсу.
-Ове године нам је био приоритет да се мора доћи овде, ово је један турнир на којем ћемо видјети какви смо на регионалном нивоу, што нам уједно причињава и задовољство-рекао је Дарио Дабац, тренер јуниора ХНК “Ријека”.
Убједљива синоћна побједа првог тима Војводине у Торину против Сампдорије даје мотив и елан младим фудбалерима.
-То нам даје обавезу да их испратимо на овом турниру-истакао је Денис Качавенда, координатор фудбалске школе ФК “Воијводина”.
Тренер кадета „Олимпије“ из Словеније Вања Старчевић увијек се радо враћа у Фочу.
-Ми смо били и прошле године, дјечаци воле да играју овде, да се друже, развијају пријатељство и пробаћемо да оставимо најбољи утисак на турниру-рекао је Старчевић.
Задовољство учешћем на турниру у Фочи исказао је и Адмир Аџем, тренер јуниора ФК “Жељезничар”
-Надам се да ће и дјечаци и ми тренери стећи овде нова и јача пријатељства и да ћемо сви заједно уживати у добром фудбалу-казао је Аџем.
Елвир Ушчуплић из ФК “Сарајево” сматра да су овакви турнири од посебне важности за младе фудбалере.
-Јер је ово пут којим ће они стасати у праве, озбиљне професионалце. Ми ћемо дати све да својим понашањем и игром заслужимо позив за учешће и наредне године-истакао је Ушчуплић.
Филип Иконић, тренер кедетске селекције домаће “Сутјеске” очекује да ће турнир проћи у фер плеју.
-Да избјегнемо повреде , да се игра спортски и нека побиједи најбољи-поручио је Иконић.

deklaracija ff
Поред сусрета, другог дана турнира, у суботу, биће одржан и округли сто на тему „Једна лопта-једно игралиште“ са којег ће бити послата порука Фудбалској федерацији и Уједињеним нацијама да је фудбал спорт који поништава разлике између нација и раса. Биће потписана и Декларација о заједничком наступу и промоцији овог спорта свих учесника турнира.
Организатори 11. „Фудбал френдса“ су општина Фоча , Фондација “Фудбал френдс” из Београда, Спортски савез Фоче и ФК “Сутјеска, а покровитељи општина Фоча и Министарство породице , омладине и спорта РС. Турнир, који ће вечерас званично отворити ресорна министрица Јасмина Давидовић, завршава се 2. августа.

Поделите: