Search
Close this search box.

ЈЕДАНАЕСТИ “ФУДБАЛ ФРЕНДС” ОД 31.ЈУЛА ДО 2. АВГУСТА

Једанаести међународни омладински турнир у фудбалу “Фудбал френдс” који се одржава од 31. јула до 2.августа у Фочи окупиће фудбалске таленте из пет земаља бивше Југославије и звучна имена из свијета фудбала, истакнуто је на данашњој сједници Организационог одбора турнира.
У Фочу ће стићи подмладак, Црвене звезде и Војводине из Србије, Ријеке из Хрватске, Будућности из Црне Горе, Олимпије из Словеније, Сарајева, Жељезничара и домаће Сутјеске који ће током три дана показати да је фудбал универзални језик за свакога.
-Више од деценије омладина до 17 година долази у Фочу, идеја коју смо покренули у овом граду пренијела се у друге републике, скоро све праве сличне турнире, што се показало као добра иницијатива. Оно што посебно желим да нагласим јесте да ћемо ми у суботу 1. августа одржати једну панел дискусију на тему “Једна лопта-једно игралиште“ на којем ће учествовати сви предсједници фудбалских клубова учесника турнира, а послали смо позиве и другим познатим фудбалским звездама. То ће бити прилика да се размијене искуства, да поразговарамо о свему ономе што фудбал доноси, осим побједе и пораза, и са друге стране сигуран сам да ће Фоча свим овим младим људима пружити гостопримство и да ћемо наставити традицију коју развијамо, ево већ 11 година- рекао је Зоран Аврамовић, директор Међународне асоцијације “Фудбал френдс” Београд.

fudbal frends
Он је нагласио да је циљ турнира да се заједничким снагама уложе напори да Фоча постане средиште омладинског фудбала у региону.
-Тиме ће и бенефити бити већи, а био сам у одређеним преговорима са Олимпијом око идеје до долазе ту на припреме у Фочи, јер је фудбал само једна од степеница развоја и града и друштва-рекао је Зоран Аврамовић, директор Међународне асоцијације “Фудбал френдс” Београд.
Турнир Фудбал френдс у Фочи одлична је платформа за процесе повезивања у регион, а има за циљ и афирмацију младих талената, истакао је начелник општине Фоча Радисав Машић који је и предсједник Организационог одбора турнира.
-Екипе су познате, почели смо већ прије мјесец дана да уређујемо све за њихов долазак, од терена до потребне инфраструктуре. Сви послови ће бити урађени на вријеме, искуство већ имамо, очекујемо да ће све бити у најбољем реду-рекао је Машић.

fudbal frends 2
Он је додао да турнир представља бројним младим талентима одскочну даску за наставак каријере у познатим европским и свјетским клубовима.
-Одмјере и снаге, стекну нова искуства, трасирају стазе за будуће каријере, а нама је турнир и одлична промоција овог краја и цијеле РС-додао је Машић.
Једанаести међународни турнир свечано ће бити отворен у поподневним сатима 31.јула. Прве утакмице играју се исте вечери, а у недјељу, 2. августа планиране су финалне утакмице и свечано затварање турнира. Осим општине Фоча, очекује се да ће Фудбал френдс подржати Министарство породице, омладине и спорта РС.

ПРОШЛОГОДИШЊИ ТРИЈУМФ “БУДУЋНОСТИ”

Побједник прошлогодишњег турнира била је, екипа Будућности. Подгоричани су у финалу савладали вршњаке из Ријеке са 1:0.

fudbal frends 3

СПЕЦИФИЧНОСТ ТУРНИРА

Могућност играња под рефлекторима, многобројна публика, размјена искустава са комшијама, учесницима Фудбал френдса ријетко се указује. Управо је то, поред гостопримљивости, једна од специфичности турнира у Фочи.

Поделите: