Search
Close this search box.

МИНИСТРИЦА ЈАСМИНА ДАВИДОВИЋ ОТВАРА “ФУДБАЛ ФРЕНДС”

Министарство породице, омладине и спорта у Влади РС заједно са Општином Фоча биће покровитељ Једанаестог међународног омладинског турнира у фудбалу ”Фудбал френдс” који се одржава у Фочи од 31.јула до 2.августа, истакнуто је на данашњој сједници Организационог одбора турнира.
Предсједник Организационог одбора и начелник општине Фоча Радисав Машић изразио је захвалност Влади РС и ресорном министарству на подршци.
-Министрица Јасмина Давидовић ће бити и на отварању турнира што је за нас врло значајано-истакао је Машић.
Он је нагласио да једанаести Фудбал френдс није само манифестација извршне власти, већ свих субјеката и грађана Фоче, те позвао све суграђане да искажу гостопримство и узму учешће у организацији.
-Наш је апел свим нашим грађанима да дођу и да прате све сусрете на стадиону, да покажу своје гостопримство млaдим спортисtима који дођу, посебно када је ријеч о угоститељским објектима, смјештајним капацитетима и спортским теренима. Фер и коректно навијање очекујемо и у то не сумњамо, јер је то карактеристика нашег града-рекао је Машић.
Гдје ће подмладак седам гостујућих екипа, током три дана колико турнир траје, бити смјештен биће одлучено наредних дана, након што се размотре све понуде и варијанте.
На овогодишњем Фудбал френдсу учествоваће екипе Црвене звезде и Војводине из Србије, Ријеке из Хрватске, Будућности из Црне Горе, Олимпије из Словеније, Сарајева, Жељезничара и домаће Сутјеске који ће током три дана показати да је фудбал универзални језик за свакога. Турнир, који организују општина Фоча, Спортски савез Фоча и ФК „Сутјеска“ свечано ће бити отворен у поподневним сатима 31.јула. Прве утакмице играју се исте вечери, а у недјељу, 2. августа планиране су финалне утакмице и свечано затварање турнира.

Поделите: