Search
Close this search box.

НАГРАЂЕНИ ВЛАСНИЦИ НАЈЉЕПШИХ ДВОРИШТА

 

Из године у годину расте број Фочака који на посебан начин уређују своје животне просторе, постају свјеснији уређења и очувања животне средине и обогаћују свеукупну туристичку понуду и панораму своје општине. У свему томе не изостаје ни подршка и награде од општине која на тај начин жели да стимулише вриједне и подстакне још оне који су неактивни у својим двориштима. Идеална прилика за то је била акција “Избор најуређенијег дворишта” заједнице етажних власника, породичних стамбених објеката, јавних установа и привредних субјеката и балкона и терасе у којој су данас награђени најбољи у ове четири категорије.

cecar

Породице Чечар и Шаин, равноправно су подијелиле прво мјесто у категорији за најуређеније приватно двориште.

-Ми смо прије пар година добили подстицајну награду, прошле године трећу, тако да смо напредовали, убацимо нешто ново,  комбинујемо, имам добар тим кући који сарађује са мном, реализује моје идеје, тако да је то увијек пун погодак-каже Слађана Чечар чије двориште краси фочанско насеље Драгочава.

-Одавно сређујем двориште, ове године одлучио сам да се пријавим за избор. За украсе у дворишту користим различите материјале, дрво, камен, вреће, а што се тиче цвијећа за то се брину жена и кћерка-рекао је Мишо Шаин.

zev

У Фочи нису неуобичајена и колективна уређења заједничког стамбеног простора, па су тако станари зграде у Његошевој улици од свог дворишта направили право чудо које мами погледе пролазника и тако другу годину заредом оправдали прву награду у овој категорији.  Друга награда отишла је у руке станара зграде у Крагујевачкој улици, а трећенaграђени су станари зграде у Светосавској.

-Фино се договарамо, нас четири станарке највише радимо, остали помажу, имамо и растиње, тује, вишњу, лијеску, цвијеће,  највише ружа-каже станарка зграде Луција Караџић.

Док једни праве дворишта као из бајки и природне кутке за уживање, Фочанке Ковиљка Шеховац Вукадиновић Биљана и Вуковић Драгина могу се похвалити наjљепшим балкономима у цијелој општини.

terasa

Једно од најпознатијих одмаралишта на овом простору, фочански Бриони, ове године окитили су се првом наградом за најуређеније двориште привредних субјеката и јавних установа. Основној школи “Свети Сава” припала је друга награда, а трећа Рафтинг клубу “Дрина-Тара” на Бастасима.

-Потрудили смо се да наш простор уредимо још више, у овим љетним данима пуно је дјеце, мини зоо врт привлачи њихову пажњу, нарочито мало лане, зечићи, лисица, рибице, док старији уживају у богатој осталој понуди-рекао је Драган Ћаласан, шеф мотела “Бриони”.

brioni

На овогодишњи  конкурс пријавила су се  23 кандидата, док су на избор првонаграђених највише утицали маштовитост и креативни детаљи, бројност и разноврсност биљака, уредност и укупно идејно и хортикултурно рјешење.

-Ова манифестација свакако доприноси љепшем изгледу града и приградских насеља, посебно у туристичкој сезони, јер и туристи свакако воле видјети и боравити на лијепо уређеним мјестима и туристичким дестинацијама-рекла је Љепосава Ђајић, директорица ТО Фоча.

DVORISTA NAJ 2

За машту, труд , као и за допринос љепшем изгледу града, најбољи у све четири категорије награђени су новчаним износима од 50 до 150 конвертибилних марака, од начелника општине Фоча, Радисава Машића, покровитеља ове акције.

-Ова акција траје и веома је важна да наш град буде још бољи и уреднији. Жеља нам је да оваквих примјера буде што више и зато их новчано наградимо, како бисмо их даље стимулисали, а друге подстакли да и они крену њиховим стопама-рекао је Машић.

Поделите: