Search
Close this search box.

МИНИСТРИЦА ДАВИДОВИЋ ОТВОРИЛА ФУДБАЛ ФРЕНДС: МАНИФЕСТАЦИЈА ОД ПОСЕБНОГ ЗНАЧАЈА ЗА СРПСКУ

Међународни омладински турнир “Фудбал френдс” од наредне године биће уврштен у манифестације од посебног значаја за Републику Српску.

Поручила је ово вечерас на отварању 11. Фудбал френдса у Фочи министрица породице, омладине и спорта РС Јасмина Давидовић и нагласила да овај престижни турнир афирмише спорт, младост и пријатељство.

davidovic ff

-Ова традиционална манифестација има велики значај за Фочу, за цијелу РС, јер окупља клубове из земаља региона, па чак и земаља цијеле Европе, одакле су раније долазили. Дивно је што омладина из региона упознаје Фочу, друже се међусобно, наши фудбалери су добри домаћини, добри пријатељ и спортисти-истакла је Давидовићева.

У протеклих једанаест година кроз овај турнир у Фочи прошло је много младих фудбалера који су стасали у првотимце великих клубова и репрезентативце својих земаља.

-Некадашњи учесници овог турнира данас су првотимци `Њукасла`, `Ријеке`, `Црвене звезде`, репрезентативци који су ове године играли на Свјетском првенству на Новом Зеленду. Овдје су направили важне кораке и они у својим срединама често помињу колико је добро бити на овом турниру-истакао је Зоран Аврамовић,  идејни творац турнира и директор Асоцијације “Фудбал френдс” из Београда.

ff-otvaranje-2 (1)

Он је додао да је Фоча један од ријетких градова који са великом жељом и вољом организује омладински фудбалски турнир.

-Само Фудбал френдс има овако богату историју и само један град на цијелом овом простору РС, БиХ, па и цијеле бивше Југославије и Балкана има једну добру и искрену жељу да се ово настави. Ја сам срећан и узбуђен да Фудбал френдс траје-рекао је Аврамовић.

ff otvaranje masic

Начелник општине Фоча Радисав Машић, који је и предсједник Организационог одбора турнира, пожелио је још једном свим учесницима турнира добродошлицу, квалитетан фудбал и лијепо дружење у Фочи.

-Овај турнир је најзначијнија спортска манифестација ове врсте на просторима бивше Југославије. Ви сте млади спортисти најбољи у својим клубовима, то морате доказати и овде на турниру и ми то од вас очекујемо. Очекујемо да покажете фер и коректно понашање и на терену и ван терена, јер ће се на вас угледати многи млади, који у вама већ виде будуће фудбалске звијезде  Као домаћини учинили смо све да се у нашем граду осјећате пријатно и тако ћемо вас увијек дочекати. На турниру нека побиједи игра, фудбал и дружење, управо оно што чини Фудбал френдс посебним-истакао је Машић.

otvaranje-ff-3-650x450

У првој утакмици, кадети домаће “Сутјеске” изненадили су вршњаке “Црвене звезде” савладавши их са 3:2, у другом мечу “Олимпија” је на пенале побиједила “Војводину”. На пенале је тријумфовала и Ријека над црногорском Будућности, док је у посљедњем четвртфиналном мечу Жељезничар, резултатом 2:1, савладао екипу Сарајева.

Поред дружења и одмјеравања снага, пред учесницима турнира сутра ће бити и округли сто на тему “Једна лопта-једно игралиште” са којег ће бити послата порука Уједињеним нацијама да је фудбал спорт који поништава разлике између нација и раса. Биће потписана и Декларација о заједничком наступу и промоцији овог спорта свих учесника турнира.

Поделите: