Search
Close this search box.

ЗА ТРОФЕЈ ФУДБАЛ ФРЕНДСА БОРИЋЕ СЕ ОЛИМПИЈА И ЖЕЉЕЗНИЧАР

Кадети Олимпије и Жељезничара бориће се вечерас на Градском стадиону за 11. титулу најбољег са престижног турнира Фудбал френдс, док ће снаге у мечу за треће мјесто одмјерити домаћин Сутјеска и хрватска Ријека.

Синоћ су оба полуфинална сусрета Фудбал френдса завршена резултатом 1:0 и оба су одлучена средином другог полувремена. У првом полуфиналу, побједу Олимпији против Сутјеске донио је Жан Поглајен у 57. минуту,

-Били смо бољи противник, више смо показали и заслужено прошли у финале-рекао је Вања Старчевић, тренер Олимпије.

-Борили смо се колико смо могли да прођемо даље, нисмо имали среће, једноставно. Играмо за треће или четврто мјесто, играћемо за побједу-рекао је Бојан Лазаревић, капитен Сутјеске.

У другом полуфиналном мечу Жељезничар је  савладао Ријеку голом Мирзе Шуба у 60. минуту.

-Сматрам да ћемо побиједити и у финалу, ова генерација је јако талентована, очекујемо најбоље-рекао је Адмир Аџем тренер јуниорске екипе Жељезничара.

-Тешка утакмица, мислим да је Жељо добио заслужно за тај један гол. Испред себе имамо једну нову уктакмицу, борбу за треће мјесто и даћемо све од себе, боље је бити трећи, него четврти-оптимистичан је Дарио Дабац, тренер  ријечких јуниора.

Прије полуфиналних, одиграни су сусрети утјешног дијела турнира за пласман од петог до осмог мјеста. Војводина је на пенале побиједила Црвену звезду, Екипа Будућности са убједљивих 3:0 савладала је Сарајево.

Сви учесници турнира сагласни су да је Фудбал френдс једно од најбоље организованих такмичења у региону и већ обећавају да се враћају и догодине.

Вријеме утакмица

10.00 меч за седмо мјесто: Црвена звезда-Сарајево,

16.00 меч за пето мјесто: Војводина-Будућност,

17:30 меч за треће мјесто: Сутјеска-Ријека,

19:30 финале: Олимпија-Жељезничар

Поделите: