Search
Close this search box.

ЗАВРШЕН 11. ФУДБАЛ ФРЕНДС: ТРИЈУМФ ОЛИМПИЈЕ

Побједник 11.Међународног омладинског турнира „Фудбал френдс“ у Фочи је љубљанска „Олимпија“ која је након бољег извођења једанаестераца са 4 : 3 савладала „Жељезничар“ из Сарајева. Треће мјесто заузела је Ријека.

Узбудљив финални меч са мало шанси код фудбалера Олимпије и Жељезничара, а много жеље да се освоји пехар побједника завршен је неријешено. Након једанаестераца злато овог престижног турнира освојиле су младе наде из Љубљане.Олимпији су припале и двије појединачне награде – најбољи играч и најбољи голман Фудбал френдса је – Аљон Керец.

naj igrac

-Не знам шта да кажем, ово је невјероватно, нисмо очекивали, дошли смо да одиграмо неколико добрих утакмица, ово је више него што смо очекивали, заправо заслужили смо ово стопроцентно. Хвала свима који су нас гледали, подржали, хвала Фоча, хвала пуно-истакао је Керец.

Са три гола епитет најбољег стријелца понио је ријечки јуниор Домагој Прпић

-Врло ми је лијепо било у Фочи, град је лијеп, турнир је одлично организован, срећан сам што сам освојио ту награду, а не бих успио без своје екипе-рекао је Прпић.

domagoj

Тренер Олимпије Вања Старчевић истакао је да му је посебно драго што су тријумфовали баш на овогодишњем турниру, на којем је усвојена декларација о универзалном поштовању фудбалског пријатељства „Једна лопта-једно игралиште“.

-Презадовољни смо, освојили смо турнир на који радо долазимо и који нам лежи. Свака реченица Декларације односи се на нашу екипу  и на наше идеје и зато нам је драго да смо турнир освојили баш кад је потписана и баш овде на овом мјесту-задовољан је Старчевић.

Тренер вицешампиона Адмир Аџем задовољан што је Жељезничар показао одличну игру и раскошан фудбалски таленат.

-Финална утакмица је јако чврста била,  тврда, као да су сениори играли. Задовољан сам са својом екипом, честитам им, практично без пораза завршавамо турнир, показали смо да имамо изванредну школу фудбала, изванредне појединце, младог Дениса Жерића који је показао још једном да је вансеријски таленат-казао је Аџем.

dekl 2

Потписивање Универзалне декларације за поштовање фудбалског пријатељства „Једна лопта,једно игралиште“ обавеза је и да се сљедећи турнир припреми у најбољем свјетлу како би одржао своју мисију и повезао што више талентованих играча и дао им шансу да покажу најбоље научено у својим школама фудбала.

-Фоча је и ову годину оргабнизовала турнир на највишем нивоу, сви су задовољни, одавде нико не одлази незадовољан. Овде је побиједио фудбал, фер плеј и одлична игра. Задатак за наредну годину јесте побољшање инфраструктуре, односно обезбјеђење помоћног терена са вјештачком травом , то би нам била велика награда за овај успјех који је Фоча уложила у протеклих 11 година-рекао је начелник општине Фоча и предјседник ОО турнира, Радисав Машић,  који је свим учесницима упутио позив да и догодине дођу у Фочу.

MASIC FF

Своју мисију Фудбал френдс наставља и у 2016.години.

-Оно што је дивно било вечерас јесте што је било много публике, гледали смо једну дивну утакмицу, видјели да се рађају нове спортске звијезде, изванредни играчи.  Мени је срце пуно јер вјерујем да једну лијепу поруку шаљемо одавде, а надам се да ћемо у години која је пред нама учинити све на унапријеђивању инфраструктуре, нови терен са вјештачком травом гдје би талентовани дјечаци могли читаве године да тренирају, а то овај град има. Фоча је рекла Једна лопта-једно игралиште, а то показује већ једанаест година-рекао је Зоран Аврамовић, идејни творац турнира и директор Међународне асоцијације „Фудбал френдс“

ff zatvaranje

На четвртом мјесту Фудбал френдса је домаћа „Сутјеска“, пето је припало Војводини, на шестом је подгоричка Будућност, седми су фудбалери Сарајева и на посљедњем мјесту је Црвена звезда.

Подршка ресорног министарства

Један од најпрестижнијих омладинских  турнира на овим просторима  „Фудбал френдс“,од наредне године биће уврштен у манифестације од посебног значаја за Републику Српску.

-Тако би се омасовио, повукао више средстава и подршке и заиста ћу у свом мандату настојати да то и испоштујем-нагласила је Јасмина Давидовић, министрица породице, омладине и спорта у Влади РС.

Поделите: