Search
Close this search box.

ПРИВЕДЕНА КРАЈУ САНАЦИЈА КЛИЗИШТА У ЈОШАНИЦИ, СЛИЈЕДИ АСФАЛТИРАЊЕ

 

 

Санација клизишта на локалном путу Фоча-Јошаница у мјесту Јамаковина приводи се крају. Главни радови су завршени у предвиђеном року, а  наредних дана приступиће се асфалтирању пута.

???????????????????????????????

Послије седам мјесеци чекања, бројних негодовања и протестног окупљања, мјештани Јошанице коначно ће да одахну и живот у овој мјесној заједници биће нормализован, јер је завршена санација клизишта у мјесту Јамаковина. Радове чија је укупна вриједност 175 000 марака у задатом року од 45 дана извело је предузеће Мајнекс доо Пале. Надзорни орган радова испред општине Фоча Бранка Радовић појашњава шта је све урађено:

-Главни радови који су завршени подразумијевају изградњу два потпорна зида, прелазне плоче, и конструкција галерија која је рађена на шиповима. Уређује се сусједна парцела која је поткопана извођењем ових радова. Остаје још асфалтирање, тако да ће до 20. септембра бити све готово, када ће саобраћај да функционише нормално на овој дионици-навела је Радовићева.

???????????????????????????????

Завршетак главних радова у Јошаници највише је обрадовао мјештане који су мјесецима морали користити заобилазницу. Најтеже је било ђацима који су неријетко и пјешачили преко клизишта. Предсједник МЗ Јошаница Недељко Матовић каже да су задовољни урађеним:

-Ми јесмо задовољни, све је ишло добро, захвалили смо се и извођачима. Нама тај пут значи много, од виталног значаја је. Овде гравитира око 500 мјештана, шта год да нам треба морамо у град, ђаци у школу, мјештани код љекара по животне намирнице. Сад ће се вратити уз нормалу овај пут који нам је свима практично жила куцавица-рекао је Матовић.

???????????????????????????????

Подсјећамо, клизиште је крајем јануара у мјесту Јамаковина однијело дио коловоза и МЗ Јошаница практично одсјекло од остатка општине. Саобраћај је тада званично обустављен. Упркос забрани, мјештани су и даље користили ову саобраћајницу, јер је алтернативни пут преко Цвилина и Устиколине, који је доста дужи, у лошем стању. Од како је прије мјесец и по дана почела санација саобраћај је у потпуности обустављен.

Поделите: