Search
Close this search box.

МИНИСТРИЦА ДАВИДОВИЋ ПОСЈЕТИЛА ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“: ШТО ВИШЕ ДЈЕЦЕ У СРПСКОЈ ОБУХВАТИТИ ПРЕДШКОЛСКИМ ВАСПИТАЊЕМ

Министрица породице омладине и спорта РС Јасмина Давидовић изјавила је данас у Фочи да Влада РС води сталну бригу о предшколским установама и кроз различите пројекте и активности помаже њихов рад, те да ће ову праксу наставити и даље.

Давидовићева је приликом посјете Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ у Фочи истакла да ће се залагати да Влада РС и ресорна министарства помогну овој установи у проширењу капацитета.

-Желим да источни дио РС буде посјећен што више и он није занемарен. Настојаћу да у сарадњи са другим министарствима и општином Фоча помогнем овој установи-рекла је Давидовићева која је малишане Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ обрадовала бојицама и сликовницама.

Она је додала у РС тренутно има и више од 40 јавних предшколских и око 50 приватних установа.

-Циљ Владе и министарстава је да се што већи дио дјеце у РС обухвати предшколским васпитањем-нагласила је Давидовићева.

Директорица Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Слађана Владичић истакла је да ова установа дуго година има одличну сарадњу са Министарством породице, омладине и спорта РС.

-Та сарадња се огледа кроз бројне пројекте које смо заједно спровели, а то ћемо наставити и у наредном периоду-рекла је Владичићева.

Руководство Дјечијег вртића и њених 120 малишана позвали су министрицу Давидовић да у децембру, на празник Светог Николе,  присуствује  крсној слави ове установе.

Поделите: