НАЧЕЛНИК МАШИЋ ПОСЈЕТИО ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ: ПОДРШКА ВРТИЋУ У ПРОШИРЕЊУ КАПАЦИТЕТА

 

Начелник општине Фоча Радисав Машић традиционално је данас посјетио Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ поводом Недјеље дјетета и истакао да ће општина помоћи овој установи припроширењу капацитета, будући да су постојећи капацитети годинама већ недовољни за боравак малишана.

Машић је рекао да својој посјетом скреће пажњујавностина потребу сталне бриге о дјеци и младим нараштајима.

-То је обавеза сваке локалне заједнице, да води рачуна о условима у којима се васпитавају ови малишани. Нас радује чињеница да овде имамо повећан број дјеце и повећан број заинтересованих за рад у обданишту, што је доказ да ова установа добро ради и да родитељи имају повјерења у њен рад-истакао је Машић, који је малишане симоболично обрадовао слаткишима.

vrtic

Он је додао да општина већ спроводи бројне активности у намјери да помогне Вртићу у проширењу капацитета.

-Ми смо већ на скупштинском засједању донијели одлуку о промјени Регулационог плана на овом подручју као бисмо проширили обданиште. Услови нам не дозвољавају велике могућности за то. Прво смо мислили да надограђујемо објекат, то нећемо изгледа моћи, па размишљамо о проширивању објекта према школи. Треба још да радимо по том питању и то је обавеза у коју ће локална заједница ући у наредној години и ја вјеурјем да ће одборници подржати ту иницијативу-рекао је Машић.

vrtic 2

Директорица Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Слађана Владичић рекла је да је вртић у Фочи посљедњих година израстао у препознатљиву предшколску установу на ширем подручју. Бројним активностима обиљежавају и Недјељу дјетета.

-Јуче смо имали посјету Канцеларије ОМБУДСМАН-а у Фочи , данас посјета начелника на којој смо веома захвални, као и на подршци коју нам пружа општина. У наставку је планиран дјечији излет, шеширијада и бројне друге активности-рекла је Владичићева.

vrtic 4

У Дјечијем вртићу тренутно борави 120 малишана. Листа чекања је већ подуга.

-Имамо велико интересовање, а нисмо могли повући ни сву дјецу коју смо имали на прошлогодишњој листи чекања. Та дјеца су остала и даље да чекају своје мјесто, алиста чекања је већ близу четрдесет малишана. Проширењем капацитета листа чекања била би смањена. На томе већ радимо, Регулациони план за ово подручје је већ измијењен, а водимо преговоре са власницима земљишта у близини вртића како бисмо изнашли најбоље рјешење заједно са општином-рекла је Владичићева.

Док се припремају са својим васпитачима са наставак обиљежавања Недјеље дјетета малишани су као и обично срдачно и раздрагано поздравили начелника и захвалили му на симболично урученим поклонима.

Подели

Наши пријатељи

Translate »