Search
Close this search box.

НАЧЕЛНИК МАШИЋ ПРИМИО УСПЈЕШНУ СТОНОТЕНИСЕРКУ СНЕЖАНУ МАРКОВИЋ

Стонотенисерку фочанске Перућице Снежану Марковић, која је прошле седмице у Штипу у Македонији освојила сребрну медаљу са репрезентацијом БиХ на првенству Балкана за млађе сениоре, узраста до 21 године, примио је данас начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Машић је истакао да је ово највећи успјех фочанског спорта у овој години.

-Снежана нас је све обрадовала, јер је са 15 година у сениорској репрезентацији БиХ дошла до сребрне медаље. Велики успјех се темељи на традицији квалитетног стоног тениса у Фочи и доброг клуба који је некада био члан прве југословенске лиге, а овај спорт и данас окупља велики број младих и његова перспектива јесте у подршци коју треба да има, и коју ће од општине сигурно увијек имати-истакао је Машић који је фочанску стонотеснисерку и новчано наградио за постигнуте резултате.

snezana markovic prijem

Машић је нагласио да ће општина и даље улагати у  спорт.

-У овој години смо за спорт планирали и реализоваћемо 420.000 марака, што у односу на буџет од десет милиона није мала сума. Такав износ планираћемо и у наредној години и тако помагати све оне спортове који се у нашем граду развијају, а посебно младе таленте који нас на овакве начине обрадују и прослављају-рекао је Машић.

snezana markovic prijem II

Након што је у групи била боља од Косова и Турске, БиХ се у Македонији пласирала у полуфинале, у којем је савладала Србију са 3.2. Одлучујући поен, при резултату 2:2, освојила је управо петнаестогодишња Снежана Марковић, савладавши играчицу Србије Фењеши са 3:0.  У финалу, БиХ је поражена од Румуније са 0:3. Освајањем балканског сребра са сениорском репрезентацијом, талентована Фочанка заокружила је успјешне наступе на међународној сцени у посљедњих 20-ак дана.

-Захвална сам свима који су ми омогућили да одем на турнире, било је врло захтјевно да се квалификујем да играм за репрезентацију. Резултат који сам остварила, тај меч са Србијом, тражио је много рада, концентрације, али на крају се исплатило. Захвална сам начелнику на подршци, цијелој локалној заједници, посебно свом тренеру, мајци Нади, која ми је све ово омогућила и којој дугујем највећу захвалност-истакла је Марковићева.

snezana markovic prijem III

Снежанина мајка и тренер, Нада Марковић, поносна је на постигнуте резултате младе стонотенисерке.

-Иако је јако млада за сениорску категорију, одлично се снашла и носила у свему томе, што је по мени већи резултат од саме медаље и показатељ да ће Снежана успјети и даље да се сналази на тако великим турнирима-рекла је Марковићева.

Снежана Марковић, прије овог такмичења на Међународном омладинском турниру у Кипру окитила се са три златне медаље, а успјешна је била и на кадетском Балканском првенству у Србији, гдје се пласирала међу осам најбољих у појединачној конкуренцији.

Поделите: