Search
Close this search box.

ПОРОДИЦУ ДОДЕР ПОСЈЕТИО НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ФОЧА РАДИСАВ МАШИЋ: ПРИОРИТЕТ СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ДОДЕРОВИХ

Начелник општине Фоча Радисав Машић посјетио је данас породицу педесетдеветогодишњег Божа Додера обољелог демобилисаног борца који са супругом и троје дјеце живи у сиромаштву као подстанар у фочанском насељу Трноваче и уручио им симболичну новчану помоћ у износу од 1 000 КМ.

doderovi II

Машић је овој породици, која је више гладна него сита, обећао и помоћ у рјешевању стамбеног питања.

-Упознали смо се са проблемом породице Додер и желимо да им помогнемо колико је могуће. Нећемо их оставити саме и није ред да остану препуштени сами себи.Општина ће бринути о њему, његовој породици, дјеци, зато смо данас пружили интервентну новчану помоћ, а за трајно рјешење договараћемо се и са ресорним министарством и са Центром за социјални рад, како бисмо нашли начине да ову породицу стамбено збринемо-рекао је Машић.

doderovi V

 Божо Додер био је одличан борац и изнад свега човјек и велики радник. Прије пет мјесеци због гангрене ампутирана му је десна нога, а мало прије тога остао је без посла, затварањем оближње фабрике пелета. Социјална помоћ,у износу од 160 марака, коју породица прима, не може покрити трошкове лијекова и кирије, а камоли  живот у неусловном стану од двадесетак квадрата.

-Тешко ми је, немам одакле да живим, а проблема пуно. Троје дјеце ми у школу иде, овај простор је мали, пун влаге, али задовољни смо, боље игдје, него нигдје. Најгоре ми што са овом болешћу не могу да зарађујем за породицу.Храну нам често дају и комшије, срећа стан ми је од рођака, па са киријом и некако пролазим. Ја да могу да радим, не бих имао проблема, али у овој ситуацији потребна ми је помоћ. Данас ми је помогао и начелник и хвала му, има и људи који помажу у храни, одјећи, јављају се-прича Додер.

doderovi IV

Потресна животна драма породице Додер анимирала је јавност широм Фоче и цијеле РС која је спремна да им помогне. Одјећу, обућу, хрануприкупљају бројни суграђани, а помоћ је, како сазнајемо, најављенаи из ресорног министарства.

Породица Додер вјерује да има људи великог срца који ће им помоћи да преброде недаће које су их задесиле. Сви који желе помоћи Додеровима могу уплатити симболичну новчану помоћ на текући рачун у Хипо Алпе Адриа банци : 5521153514595622

Поделите: