У СРИЈЕДУ ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ИЗГРАДЊИ ПРВЕ ФАЗЕ ПРОЈЕКТА „ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА У ФОЧИ“

Начелник општине Фоча Радисав Машић у сриједу ће са извођачем радова потписати Уговор о изградњи прве фазе пројекта „Водовод и канализација у Фочи“.

Посао је након тендерске процедуре повјерен предузећу Јединство из Севојна.

Прва фаза пројекта, чија је вриједност више од пет милиона марака, обухвата изградњу главног доводног цјевовода од каптаже Лучка врела до новог резервоара који ће се градити на већој висинској зони у насељу Обилићево, изградњу растеретне коморе, аутоматске хлорне станице и изградњу 2000 кућних прикључака са аутоматским очитавањем.

Друга фаза овог највећег инфраструктурног пројекта у Фочи у послијератном периоду, подразумијева замјену секундарне мреже, изградњу водовода до Драгочаве, изградњу водовода у Миљевини и реконструкцију и изградњу канализационе мреже. У трећој фази уследиће изградња колектора за пречишћавање отпадних вода у који ће се сабирати све отпадне воде из града, пречишћавати и чисту воду враћати у Дрину.

Пројектне активности у Фочи почеле су прије двије године, а за све фазе реконструкције локална скупштина је одобрила задужење до 10 милиона КМ. Пројекат Водовод и канализација у 23 општине проводе Влада Српске и Европска инвестициона банка, а његова вриједност је 100 милиона евра,

Потписивање Угвора обавиће се у просторијама Општине, са почетком у 11 часова.

Подели

Наши пријатељи

Translate »