Search
Close this search box.

ЗАМЈЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ БИХ БОРИС ЈЕРИНИЋ У ПОСЈЕТИ ФОЧИ: ПОМОЋ У ИЗГРАДЊИ ПУТА ДЕСНОМ ОБАЛОМ ТАРЕ

Замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић разговарао је данас са представницима општине Фоча о изналажењу могућности за пренос перспективне војне имовине Филиповићи на власништво ове локалне заједнице, како би била искориштена у привредне сврхе.

Јеринић, који је са представницима општинске власти обишао локацију Филиповићи, рекао је да ће предузети све законске обавезе како би се ова локација прогласила неперспективном и вратила у надлежност општине Фоча.

-Ја мислим да ћемо врло брзо наћи најбоље рјешење које ће ићи у корист грађана Фоче и њених представника власти-рекао је Јеринић.

Јеринић је представннцима општине Фоча обећао помоћ на пројекту изградње макадамског пута десном обалом Таре, комуникације која би поспјешила развој рафтинг туризма у Фочи.

-Ми имамо ту праксу да људство и механизацију Оружаних снага ставимо на располагање, тако да би наши људи из инжењерије већ наредних дана дошли на лице мјеста, сагледали услове и видјели шта је све потребно како би се реализовао и овај пројекат-рекао је Јеринић.

jerinic 2

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да општина већ двије године тражи да се перспективна војна имовина у Филиповићима прогласи неперспективном, али да се у томе није далеко одмакло.

-Охрабрила нас је иницијатива замјеника министра Јеринића да ту одлуку треба да пласирамо на Предсједништво БиХ и затражимо промјену намјене тог објекта-рекао је  Машић.

Машић је истакао да би перспективна војна имовина Филиповићи, након преноса у власништво општине, једним дијелом била искориштена за регионалну фабрику прераде и спаљивања отпада, а другим дијелом у привредне сврхе и привлачење инвеститора.

Он је нагласио  да је општина урадила пројекат за изградњу макадамског пута десном обалом Таре.

-Надамо се да ће Оружане снаге БиХ, својим људством и техником, већ почетком наредне грађевинске сезоне помоћи пробијање трасе, чиме би се отклониле препреке за развој рафтинг дјелатности-нагласио је Машић.

Поделите: