Search
Close this search box.

ДОМ УСКОРО ДОБИЈА СТАНАРЕ, БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ НОВУ ЛОКАЦИЈУ

Нове зграде студентског дома и сједишта Православног богословског факултета “Свети Василије Острошки” у Фочи за десетак дана биће потпуно припремљене за технички пријем, након чега ће услиједити опремање, а потом усељење.

Потврдио је ово министар просвјете и културе РС Дане Малешевић приликом посјете општини Фоча и додао да су при крају сви завршни грађевински радови на ова два капитална пројекта, које финансира Влада РС из кредитне линије са Владом Аустрије у износу од око три милиона марака.

-Имамо још да завршимо дио инфраструктуре, односно прикључке струје. Што се тиче опремања са намјештајем, тендерска процедура је завршена и у скоро вријеме ће почети да се испоручује опрема. Проблем имамо са испоруком опреме за кухиње у домове у Фочи и Палама и ту ћемо обновити тендер, а Богословски факултет ће се моћи уселити ускоро-потврдио је Малешевић.

Дарко Ђого, декан Православног богословског факултета “Свети Василије Острошки” каже да ће студенти и професори ове високошколске установе након толико година добити сопствене учионице и кабинете.

-Иако адаптиране те просторије су врло квалитетно урађене. Ми смо захвални Влади РС, ресорном министру и локалним властима у Фочи што се наша жеља испуњава и очекујемо да ћемо до краја године започети пресељење у нове просторије,  а сљедећи семестар ћемо сигурно почети на новој локацији-рекао је Ђого.

Коначни завршетак студентског дома у Фочи, чија је градња почела 2010.године, обрадоваће око 2000 студената у овој локалној заједници, побољшати студентски стандард и унаприједити и процес акредитације факултета.

-Наши студенти ће добити квалитетне услове за студирање, а с обзиром да ће дом имати 350 мјеста, моћи ће да прими и стране студенте и професоре за међунарoдну размјену-рекао је раније Радослав Грујић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

Поделите: