Search
Close this search box.

ПРИГРАДСКЕ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ТРАЖЕ БОЉЕ ПУТЕВЕ И СТРУЈУ

Рјешење проблема снабдијевања струјом и обнова сеоских путева главни су приоритети мјештана Миљевине, Брода на Дрини, Избишна и Кратина о којима су представници ове четири мјесне заједнице упознали руководство општине Фоча.

Мјештани Миљевине годинама муку муче са лошим путевима и још лошијом електро мрежом.

-Хитно је потребна обнова путне и канализационе мреже. Имали смо разумијевања због клизишта које се током ове године санирало у Јошаници, због тога нисмо ни захтијевали много нити реаговали оштро према општини, али у наредној години треба порадити и на рјешавању наших проблема. У Миљевини је и електро мрежа у лошем стању, а имамо и проблем са потенцијалним клизиштем-навео је Срђан Станковић, предсједник Савјета МЗ Миљевина.

mz miljevina

Електрификацију села тражи и МЗ Избишно.

-Нарочито села Кљуна и огранка Дабежовићи, да би људи који живе на овом подручју коначно “прогледали”, да не живе више у мраку. Ондје гдје има струје има и све више мјештана, а у селима у којима је мрак, становништво не може ни да се враћа ни да борави на дуже. Такође нам је потребна и обнова путева-навео је Зајко Оруч , предсједник МЗ Избишно.

У мраку је и већина домаћинстава у мјесној заједници Кратине. “Свјетло” траже од општине, али и од надлежних ентитетских и државних министарстава.

-Имамо село Глуса, ту нема ни струје ни воде, а људи се баве сточарством и нажалост живе у мраку. Нама општина помаже колико може, ми смо сарадњом задовољни, али смо свјесни да је буџет мали, зато тражимо помоћ и од других институција-каже Рашид Крајчин, предсједник МЗ Кратине.

mz kratine

Као приоритете за наредну годину МЗ Брод на Дрини делегирала је изградњу пјешачке стазе Трноваче-Брод, уређење улице поред индустријске зоне, редовно одржавање локалних некатегорисаних путева.

-Ту је и наставак обезбјеђивања расвјете у Црногорској улици и насипање пута Буковица-Приједражје. Знамо да све неће моћи да се уради, јер све зависи од износа средстава којима општина располаже-рекао је Радован Калајџић, предсједник МЗ Брод на Дрини.

У општини разумијевања има, али средстава за рјешавање свих проблема никада није довољно.

-Гледаћемо да се главни приоритети мјесних заједница уврсте у Програм уређења грађевинског земљишта за наредну годину, да буде квалитетно израђен и да градске и приградске мјесне заједнице буду једнако заступљене, да нико не буде запостављен у складу са могућностима. Настојаћемо да аплицирамо на различите пројекте ентитетских и државних министарстава, те да и на тај начин ријешимо одређене проблеме становништва-поручили су општинари.

Поделите: