Search
Close this search box.

ПРВА ФАЗА ОБНОВЕ ВОДОВОДА ПОЧИЊЕ У ПОНЕДЈЕЉАК

 

Предузеће “Јединство” из Ужица, којем је повјерен посао прве фазе обнове водовода, чија је вриједност пет милиона марака, званично ће у понедјељак бити уведен у посао.

Прва фаза, овог највећег инфраструктурног пројекта у Фочи у послијератном периоду, обухвата изградњу главног доводног цјевовода од каптаже Лучка врела до новог резервоара који ће се градити на већој висинској зони у насељу Обилићево, изградњу аутоматске хлорне станице, растеретне коморе, и изградњу 2000 кућних прикључака са аутоматским очитавањем.

-Ријеч је о пројекту који за грађане Фоче значи много, јер ће им се на овај начин, након више деценија, коначно омогућити уредно снабдијевање питком водом. Почетак радова биће озваничен у мјесту Табаци, гдје ће бити постављена и градилишна табле, односно табле са свим неопходним информацијама и пројектним детаљима. Радује нас што је овај посао добила референтна која гарантује да ће све урадити у задатим роковима, а рок завршетка  је 14 мјесеци-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Упоредо са одвијањем прве фазе обнове водовода општина Фоча прикупљаће документацију и за преостале фазе овог значајаног пројекта.

Друга фаза, подразумијева замјену секундарне мреже, изградњу водовода до Драгочаве, изградњу водовода у Миљевини и реконструкцију и изградњу канализационе мреже. У трећој фази уследиће изградња колектора за пречишћавање отпадних вода у који ће се сабирати све отпадне воде из града, пречишћавати и чисту воду враћати у Дрину..

Пројектне активности на обнови водовода и канализације у Фочи почеле су прије двије године, а за све фазе реконструкције локална скупштина је одобрила задужење до 10 милиона КМ. Пројекат Водовод и канализација у 23 општине проводе Влада Српске и Европска инвестициона банка, а његова вриједност је 100 милиона евра.

Поделите: