Search
Close this search box.

ПУТЕВИ И РАСВЈЕТА ПРИОРИТЕТИ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ДУШАНОВО, КУТА И РЈЕЧИЦА

Обнова путева, расвјета, помоћ у грађевинском материјалу само су неки од приоритета мјесних заједница Душаново, Кута и Рјечица које су представници ове три мјесне заједнице истакли на састанку са општинским руководством.

MZ DUSANOVO

Предсједник Савјета МЗ Душаново, Миленко Чанчар, каже да је добар дио њихових проблема ријешен у овој години, али да на листи приоритета остаје обнова путева и њихово асфалтирање.

-Насипање путева, асфалтирање, помоћ у грађевинском материјалу. Ићи ћемо на то да добијемо што више и да се што више наших проблема ријеши. Ми смо у овој години добили расвјету, значајну помоћ у грађевинском материјалу, добро би било да је више, али и на овом смо захвални-рекао је Чанчар.

Проблеми путне инфраструктуре остају приоритет МЗ Кута и за 2016. годину.

-Ми смо задовољни са оним што је општина урадила у овој години, надамо се доброј сарадњи и убудуће. Наш приоритет је насипање путева посебно до домаћинстава која се баве пољопривредом и сточарством-рекао је Лука Бодирога, предсједник МЗ Кута.

MZ KUTA

У МЗ Рјечица очекују да би наредна година требала да буде “њихова” када је у питању рјешавање приоритета, јер током ове године, како кажу, од свега наведеног слабо шта је урађено.

-Број један и наш горући проблем је рјешавање питања депоније, која је праткично дивља депонија и која мора више бити ријешена. Ту су и  инфраструктурни проблеми, расвјета, приступни путеви, одводни канали и низ других проблeма који се, такође, морају ријешити- истакао је Горан Пејовић, предсједник Савјета МЗ Рјечица.

MZ RJECICA

Општинари, свјесни потреба грађана, обећавају више рада и ефикаснијег рјешавања проблема грађана.

-Оно што је планирано у буџету за ову годину је извршено, осим радова који се односе на крпљење рупа и асфалтирање појединих дионица, али то слиједи наредне седмице. Остале приоритете које доставе мјесне заједнице за наредну годину рјешаваћемо као и до сада, савјесно и одговорно,  и трудићемо се да нико ни у чему не буде запостављен-рекла је Раденка Срндовић, замјеница начелника општине Фоча.

Један од приоритета општине Фоча биће рјешавање проблема депоније у МЗ Рјечица.

-Јасно је да постоји потреба да се изнађе адекватна локација за депонију. Ми имамо обавезу да ријешимо тај проблем, радимо на одређеним активностима како бисмо то санирали. Очекујемо повратне информације од Министарства одбране БиХ у погледу проглашења перспективне имовине локације Филиповићи у неперспективну. То је већ у процедури и радићемо на томе, у складу са позитивним одговором. У случају да се било шта промијени, остаје нам обавеза да изнађемо неку другу локацију и сигурно ћемо брзо приступити рјешавању овог проблема заједно са мјештанима, које позивамо на стрпљење и разумијевање, јер нећемо дозволити да ово питање остане неријешено-нагласила је Срндовићева.

Поделите: