РЈЕШАВАЈУ СЕ ПРИОРИТЕТИ У МЈЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА УСТИКОЛИНА, ГОРЊЕ ПОЉЕ И ЦЕНТАР

Представници Савјета мјесних заједница Устиколина, Горње Поље и Центар задовољни су урађеним у погледу спровођења њихових приоритета које су кандидовали општинском руководству за ову годину, истакнуто је  на данашњем састанку ове три мјесне заједнице са представницима општине Фоча.

mz ustikolina

Добар дио проблема мјесне заједнице Устиколина ријешен је путем различитих међународних и пројеката државних и ентитетских министарстава. На листи приоритета за наредну годину је побољшање путне комуникације.

-То је пут који од мјесне заједнице води у правцу општине Фоча, до бивше базе СФОР-а, иначе макадамски дио пута, који је за наше мјештане приоритет, посебно због одрживог повратка и због тога што ови људи живе на самој граници, а све више се баве пољопривредом-каже Светислав Вуковић, предсједник МЗ Устиколина.

mc gornje polje II

Асфалтирање улица, расвјета и обезбјеђивање дјечијег игралишта у улици Војводе Путника нашли су се на листи приоритета МЗ Горње Поље за наредну годину.

-Нама је приоритет асфалт у улицама Мехмед паше Соколовића и Зука Џумхура, то још није завршено, а биће у наредном периоду. Улица Зука Џумхура неће моћи бити завршена због рушевних објеката, односно техничких проблема, а планирана средства за ове намјене пренијеће се за асфалтирање Улице Мехмед паше Соколовића-навела је Свјетлана Павловић, предсједница Савјета МЗ Горње Поље.

mz centar

Од десет приоритета које је МЗ Центар доставила општини за ову годину, испуњено је осам. Наставак очекују у наредној години.

-Остало је неријешено уређење пјешачке стазе од зграде старе робне куће до Станице јавне безбједности Фоча и паркинг простор на подручју наше мјесне заједнице. Ми смо задовољни урађеним, 80 одсто наших захтјева општина је испунила, прате наше приоритете-истакао је Јово Давидовић, предсједник Савјета МЗ Центар.

У Општини категорични: ниједна мјесна заједница није и неће бити запостављена. Приоритети су морају знати, а до њих се долази кроз разговоре и састанке са представницима мјесних заједница, истакао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

-Чули смо да су људи задовољни оним што је урађено у овој години, имају разумијевања за оно што из објективних разлога није урађено, али ће бити до краја ове или у наредној години. Охрабрује нас чињеница да су људи спремни да ураде доста и сами и заједно са нама. У наредној години радићемо по приоритетима мјесних заједница, рјешавати оне проблеме који се тичу већег броја становника. Радује нас што је наша акција снабдијевања огревом социјално угрожених категорија наишла на одобравање од свих мјесних заједница и то настављамо и даље-истакао је Машић.

Подели

Наши пријатељи

Translate »