Search
Close this search box.

САСТАНАК МИНИСТРА ГЛУХАКОВИЋA И НАЧЕЛНИКА МАШИЋА У БАЊАЛУЦИ: ВЕЛИКИ ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ФОЧЕ

Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић и начелник општине Фоча Радисав Машић разговарали су у Бањалуци о туристичким потенцијалима фочанске општине, као и о актуелним проблемима у овој области.

Министар Глухаковић истакао је да општина Фоча има готов туристички производ – рафинг, који је генератор развоја туризма овог дијела Републике Српске.

-Рафтинг Дрина-Тара сигурно је нешто што пружа неисцрпне могућности и у огромној мјери развија авантуристички туризам у Републици Српској. Увјерени смо да би нас ријеке попут Дрине, Врбаса, Уне и сличних требале учинити незаобилазном дестинацијом на готово свим туристичким мапама свијета-рекао је Глухаковић.

Ministar i nacelnik

Он је додао да усмјереност ка развоју авантуристичког туризма показују и статистичке анализе према којима више од 30 хиљада туриста, за вријеме рафтинга, прође кроз овај дио Републике Српске и тиме овој области туризма дају доминантну улогу.

– Договорили смо да се већ идућег мјесеца у Фочи састану сви актери који би могли допринијети превазилажењу проблема везаних за границе са Црном Гором, али и наплату боравишне таксе када је рафтинг у питању. Том приликом направићемо јасан акциони план кога ће се сви морати да се придржавају-додао је Глухаковић.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да је ријека Дрина туристички бренд,  како Фоче, тако и цијеле Републике Српске.

-Увјерен сам да ћемо заједничким напорима успјети да на наш авантуристички понос доведемо више туриста и покажемо да потенцијали Фоче никако не смију бити занемарени- рекао је Машић.

Поделите: