Search
Close this search box.

ВИШЕСТРУКА ПОДРШКА ОПШТИНЕ ПЕЊАЧКОМ КЛУБУ “ВОЛФ”

 

Поводом одличних резултата које су као домаћини постигли у Купу БиХ у брзинском пењању на вјештачкој стијени чланове фочанског Пењачког клуба “Волф” данас је примио начелник општине Фоча Радисав Машић.

Фочаци су на такмичењу “Фоча куп 2015”, које је протеклог викенда одржано у Градској спорсткој дворани у Фочи, у категоријама од цицибана до осамнаестогодишњака побрали највише медаља, седам златних, пет сребрних и четири бронзане.

Медаљама су се окитили млади спортисти Марија Шушић и Никола Тешовић.

-Ја сам освојила другу награду на брзинском пењању, било је захтјевно, спремала сам се поприлично. Већ двије и по године тренирам овај спорт који волим, а тренер нам је одличан и подстиче нас на рад-каже Шушићева.

-Ја сам био трећи на такмичењу у вишој категорији, била је јака конкуренција. Тренирам овај спорт четири и по године, од оснивања клуба. Поред тога што радим, трудим се да долазим редовно на тренинге и трудићу се да постижем још боље резултате-рекао је Тешовић.

prijem volf III

Један од тренера у Пењачком клубу “Волф” Душко Ђурић каже да пењачки клуб Волф окупља тридесет чланова који редовно тренирају.

-Седамнаест их је који су већ освајали медаље, а бриљирали су на овом такмичењу у Фочи. Од локалне власти имамо максималну подршку, труде се да нам изађу у сусрет, а ми се као клуб трудимо да тој дјеци омогућимо и боравак у природи и да науче нешто што ће примјењивати у животу, као и да имају спортско-такмичарски дух-казао је Ђурић.

prijem volf

Општина Фоча пружа пуну подршку овом клубу, који је на бројним примјерима показао да је узоран и како треба радити са младима, рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

-Ово што ради овај клуб корисно је за цијело друштво, корисно за омладину која стиче врло значајна искуства и знања и ми ћемо им увијек дати потпору, а ни финансијска подршка неће изостати-рекао је Машић.

Поделите: