Search
Close this search box.

“ВОЛФ” ОЧИСТИО КОРИТО РИЈЕКЕ ТАРЕ

 

Чланови Спасилачког клуба „Волф“ спровели су тродневну  акцију чишћења корита ријека Таре, коју су заједничким средствима финансирале општине Фоча и Плужине.

wolf ciscenje tara neso

Вриједни фочански вукови из ријеке Таре извукли су старе аутомобилске гуме и други чврсти отпад који се већ годинама налазио у кориту ове ријеке.

-Ако причамо да је Тара суза Европе, најчистија и најљепша ријека, онда се не смије дозволити на се у таквом богатству годинама налази чврсти отпад наочиглед туриста из цијелог свијета. Ми смо током три дана уз помоћ специјалне и ронилачке опреме успјели да очистимо корито Таре, извукли смо око педесетак старих гума и мноштво чврстог отпада. Самим тим ово је и еколошка акција јер тако чувамо природне изворе вода. Због тога смо ову акцију и предложили општинским органима, који су нас подржали да је спроведемо-рекао је Ненад Иконић, предсједник Спасилачког клуба “Волф”.

wolf ciscenje tara

Да би се Тара у потпуности очистила од чврстог отпада који се годинама таложи и одлаже у ову ријеку, неопходна је још бар једна акција чишћења, сматра Иконић.

-Остало је још гума на самом дну ријеке које због временских прилика и хладноће нисмо могли да извучемо, а то ћемо највјероватније завршити наредне године, када буду повољнији временски услови за реализацију сличне акције-рекао је Иконић.

Поделите: