Search
Close this search box.

БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ ЗАДОВОЉНИ ПРЕДЛОЖЕНИМ НАЦРТОМ БУЏЕТА ЗА 2016.ГОДИНУ

Буџетски корисници општине Фоча задовољни су представљеним Нацртом буџета за наредну годину ,иако су захтјеви и потребе појединих установа далеко већи и потребнији, оцијењено је на Јавној расправи о овом документу.

Седам општинских установа и четири организације које се финансирају из буџета општине дали су сагласност на предложени Нацрт буџета за 2016.годину. Већина је задовољна планираним средствима, али има и оних којима су недовољна за рад.

-Нацртом су нам предвиђена средства у озносу од 312 000 марака и мислимо да су то средства која су довољна за функционисање током цијеле године-рекла је директорица Вртића „Чика Јова Змај“, Слађана Владичић.

 -Ми нисмо задовољни досадашњим средствима које смо добијали из буџета општине и у наредној години очекујемо знатно већи дио средстава. До сада смо имали 40 000 марака на годишњем нивоу, а средства која су нам заиста потребна износе око 150 000 марака-каже директор Дома здравља, Мирослав Ристановић.

Општина Фоча има слуха и редовно измирује средства према буџетским корисницима, тврди предлагач Нацрта буџета за наредну годину.

-Општина је сагледала све потребе буџетских корисника и то уврстила у ове документе, чиме су сви задовољни-рекла је начелница Одјељења за финансије, Мирјана Давидовић.

На питање да ли се и на који начин могу издвојити већа средства за фочански Дом здравља, Давидовићева је рекла да ће се ова ставка још једном размотрити.

-Надамо се да хоће, сагледаћемо све могућности и скупштина ће дати своју коначну одлуку-рекла је Давидовићева.

Поред бриге о буџетским корисницима, општинари наглашавају да редовно измирују и обавезе према добављачима, те да локална управа нема дуговања.

Поделите: