Search
Close this search box.

ГРАЂАНИ БЕЗБЈЕДНИ, СМАЊЕН БРОЈ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

Стање безбједности на подручју општине Фоча је задовољавајуће, оцијењено је на данашњем састанку Форума безбједности општине који чине представници полиције и локалне заједнице.

Од почетка године у Фочи се биљежи смањење броја кривичних дјела за три одсто одсто у односу на прошлу годину, број извршених прекршаја из области јавног реда и мира мањи је за десет одсто, док је број саобраћајних незгода мањи за 8,5 одсто.

-Расвијетлили смо двије веће крађе у селима Будањ и Избишно. Оперативним радом извршиоци су идентификовани, лишени слободе и уз материјалне доказе предати у надлежност Окружног тужилаштва Требиње-рекао је Велимир Костовић, начелник Станице јавне безбједности Фоча,

Он је нагласио да полиција нема сазнања да на подручју општине Фоча постоји вехабијска заједница, нити да има појединаца који припадају тој заједници.

На Форуму је истакнуто да је заједничким радом полиције и општине урађено  доста активности како би се повећала безбједност у граду и закључено да је неопходно подићи безбједност учесника у саобраћају, посебно на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, између два дринска моста, као и на путу према Драгочави.

-Закључили смо да би на тим дионицама требало ограничити брзину и надлежном предузећу Србињепутеви наложити да поведе рачуна о води која је често присутна на путу према Драгочави, јер ће зими ледити и представљати опасност за саобраћај-рекао је Машић.

Он је навео да је и даље неопходно предузимати мјере на спречавању уласка физичких лица  у недовршени објекат хотела у близини Аквапарка, док је на спортским теренима неопходно фиксирати конструкције од кошева и голова да не би дошло до несреће.

-Недовршени објекат хотела представља реалну опасност за младе који се ту окупљају и скрећем пажњу свима да је то опасност, а инспекцији и полицији је наложено да то и спречавају-рекао је Машић и додао да је договорено и да Форум на наредној сједници донесе приједлог измјена и допуна општинске Одлуке о безбједности саобраћаја.

Учесници Форума усагласили су се да сви заједно предузму активности и мјере како би предстојећи празници протекли у најбољем реду када је у питању безбједност.

-Потребно је поштовати законске прописе, појачати безбједност и контролу јавних објеката, појачано упозоравати на забрану коришћења ватреног оружја и кажњавати све оне који га употребљавају. Упозоравамо и власнике угоститељских објеката да се придржавају радног времена и забране точења алкохола малољетним лицима-рекао је Машић.

Форуму, који сесе одржавана иницијативу начелника Станице јавне безбједности Фоча Велимира Костовића и начелника општине Радисава Машића ,присуствовали су представници мјесних заједница, Центра за социјални рад, вјерских заједница, као и представници просвјетних и здравствених установа.

Поделите: