Search
Close this search box.

ПОЧИЊУ ЈАНУАРСКЕ ДУХОВНЕ И КУЛТУРНЕ СВЕЧАНОСТИ

И ове године општина Фоча организује Јануарске духовне и културне свечаности које почињу сутра, а завршавају се 5. фебруара. Више од мјесец дана, грађани Фоче моћи ће да уживају у богатим културним, забавним и спортским манифестацијама.

Јануарске свечаности отвориће Новогодишњи турнир у малом фудбалу, који се одржава у Градској спортској дворани,  након чега ће, 24. децембра, у Народном позоришту бити приказана позоришна представа “Е баш постоји Деда Мраз” у извођењу Аматерског позоришта из Фоче.

Новогодишњи сајам креативаца планиран је за 25.  и 26.децембар на Градском тргу у Фочи, а потом ће 29. децембра услиједити манифестација “Зимска чаролија” коју припрема Дјечији вртић “Чика Јова Змај”.

И ове године Општина Фоча организоваће дочек Нове године на Градском тргу за све суграђане. Најлуђу ноћ Фочаци ће дочекати уз музику уживо, кувано вино и ватромет.

Услиједиће и традиционални “Божићни концерт”, 4. јануара, као и заједнички одлазак у бадњаке уз пригодан културно-духовни програм, 6. јануара.

Свечано ће бити прослављен и Дан Републике Српске, као и Српска нова година, за коју ће, такође, бити организован дочек на Градском тргу, уз ватромет испред Храма Светог Саве.

У наставку Јануарских свечаности, у фочанском Центру за културу и информисање 23. јануара биће приказан филм “Тежина ланаца”, традиционална Светосавска академија планирана је за 26. јануар, а завршна манифестација је Избор спортисте године, која ће бити одржана 5. фебруара.

У Јануарским свечаностима учествују све општинске установе и организације, а да би све протекло у најбољем реду побринуће се припадници СЈБ Фоча.

Поделите: