Search
Close this search box.

ПОВРАТНИЦИ ДОБИЛИ ТРАКТОРЕ

Представници аустријске хуманитарне организације “Хилфсверк” уручили су у Фочи пољопривредне машине за седам повратничких породица са подручја ове општине.

Нове тракторе добиле су двије српске и пет бошњачких породица, којима ће ова донација  олакшати свакодневне послове у домаћинству.

Машине су добили Василије Ивановић -Јошаница, Мустафа Комар -Избишно, Селим Бостанџић-Бастаси, Расим Мемић-Пуриш, Махмут Шљиво-Јелеч, као и Недељко Благојевић и Хасан Ћорић-којима су раније, у оквиру истог програма, обновљене куће.

Подјела пољопривредне механизације резултат је активности пројекта “Подршка трајним рјешењима ревидиране стратегије за провођење Анекса седам Дејтонског мировног споразума” који у БиХ финансирају Европска унија и УНХЦР.

У оквиру овог пројекта, који се, осим Фоче, проводи у још девет босанскохерцеговачких градова и општина, реализован је низ активности на подручју фочанске општине, које су за циљ имале помоћ расељеним и повратничким породицама, као и социјално угроженим категоријама.

Поделите: