Search
Close this search box.

СВЕТОНИКОЛАЈЕВСКА РАДОСТ ЗАСИЈАЛА У ДЈЕЧИЈЕМ ВРТИЋУ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ”

 

Малишани, упосленици и пензионисани радници Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” прославили су данас крсну славу Светог Николу. У госте су позвали представнике локалне заједнице, као и бројне личности из културног и јавног живота Фоче и заједно са њима подијелили радост празника.

krsna slava vrtic III

Ишчекујући празник дародавца малишани Вртића вриједно су радили цијелу седмицу. У топли дом, у којем уче своје прве кораке и слова и стичу пријатељства, унијели су прегршт забаве и весеља.

-У једној веселој атмосфери проводимо све ове дане, посебно нашу крсну славу. Током седмице наши малишани заједно са родитељима украшавли су чизмицу радости у коју је Свети Никола током ноћи оставио дарове јер су били добри цијелу годину-рекла је Слађана Владичић, директорица Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”.

krsna slava vrtic

За више од пола вијека постојања, фочански вртић, захваљујући руководству и бројним активностима израстао је у препознатљиву предшколску установу на ширем подручју. Труд упослених оправдава велика заинтересованост родитеља да њихова дјеца најљепше дане дјетињства проводе у вртићу.

 

Из године у годину број малишана расте, а тренутно је их је 120 распоређених у пет група. Листа чекања већ се попела на цифру од четрдесет, због чега им је неопходно проширење капацитета. Лагано, али сигурно, уз помоћ актуелне власти ријешиће и тај проблем.

krsna slava vrtic II

-Радујемо се чињеници да је сваке године све више дјеце у нашем вртићу који је својеврсно боравиште, ал ии васпитавалиште малишана. Ова установа из године у годину добар дио својих трошкова и сама успјева да обезбиједи, а њихови захтјеви према локалном буџету су све мањи. Имамо обавезу да помогнемо и у наредну годину улазимо са амбицијом да овај дјечији дом проширимо. Једина могућност је да се оближњи простор откупи и на том локалитету изврши проширење објекта. Уколико могућности буду дозвољавале, можда ће се подизати спрат овог објекта, али то ће показати стручњаци и видјећемо који ће модус бити најбољи-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Поделите: