Search
Close this search box.

ФОЧА СВЕЧАНО ОБИЉЕЖИЛА ДАН РЕПУБЛИКЕ: ОДБРАНА СРПСКЕ НАЈВЕЋИ ЗАВЈЕТ

Крсна слава и Дан Републике Српске обиљежени су данас у Фочи помен парастосом за погинуле борце, који је служен на Градском гробљу, посјетом спомен соби и полагањем цвијећа на централном споменику. Свечаном коктелу, који је у Центру за културу и информисање приредио начелник општине Радисав Машић, присуствовао је велики број грађана и представника јавног живота општине.

 pomen II

Република Српска трајна је категорија, а обавеза свих нас је да је својим радом, умијећем и знањем надограђујемо. Шест стотина четрдесет и шест живота фочанских синова и кћери заувијек је уграђено у темеље Српске и њих никада не смијемо заборавити, поручио је начелник општине Фоча Радисав Машић:

– Никада нећемо заборавити ту жртву и никада, без обзира колико помагали, нећемо бити у прилици да кажемо да смо се одужили онима који су се жртвовали за РС. Не треба се уморити у том настојању, већ увијек помагати породицама погинулих и ратним војним инвалидима. Ми смо у Фочи, заједно са Владом РС, направили велике кораке и обезбиједили све борачке категорије, а сви који нису били у прилици да се јаве на први конкурс стамбеног збрињавања, када Влада РС продужи конкурс, што сви са нестрпљењем очекују, оствариће то своје право које их следује. Поред 22 стана за борачке категорије, у прошлој години помогли смо да се запосли шесторо дјеце палих бораца и обезбиједили кредите за ту дјецу, што настављамо и у овој години-рекао је Машић, честитајући свим грађанима Фоче Дан Републике Српске.

dan rs 6

Крсна слава Републике Српске симбол је свих вриједности за које су се борили фочански борци. Истичу: Одбранили смо Српску, али институције морају више да брину о нама:

-Драго ми је што славимо овај дан, иако има назнака да неко жели да га укине, као и саму РС, али ми то не смијемо дозволити, без обзира на потешкоће, немар и недостатке које сви ми преживљавамо од надлежних институција Српске. Не смијемо дозволити због будућих генерација-каже демобилисани борац, Младен Лазаревић.

dan rs 5

Двадесет четврти рођендан Републике Српске, који Фоча прославља свечано и достојанствено, честитао је и предсједник локалног парламента, Радојица Млађеновић:

-Свим одборницима, грађанима Фоче, честитам Дан Републике Српске, пуно среће свима који желе да живе у миру, радости и благостању-рекао је Млађеновић.

dan rs 10

Свјетске силе кроз вијекове нису дозвољавале да Срби живе мирно и на својој територији. Те тенденције ни данас нису престале. Због тога су обиљежавање Дана Републике Српске и њена одбрана највећи наш завјет, поручено је са прославе у Фочи.

Поделите: