Search
Close this search box.

ФОЧА УКРАШЕНА БАДЊАЦИМА

У заједничкој сјечи бадњака, коју  традиционално организују локална управа и Црквена општина, у Фочи су јутрос усјечени велики бадњаци који су постављени испред два фочанска храма, те испред зграде општине и на главни градски трг.

Колона аутомобила још прије сванућа кренула је испред храма Светог Саве према Брионима, гдје су претходног дана пробрани велики бадњаци.

Уз молитву и здравицу, усјечено је свето храстово дрво, уз чије ће се налагање пред фочанским храмовима окупити бројни вјерници.

badnjaci

Старјешина Храма Светог Саве Ненад Тупеша најавио је за вечерас у 18.00 часова вечерње богослужење са петохљебницом, након чега ће бити наложени бадњаци, уз културно-умјестнички програм.

-Учествоваће наше етно групе и културно-умјетничка друштва, гуслар и здравичар уз дијељење куваног вина и куване ракије. У Храму Светог Николе вечерње богослужње са налагањем бадњака је у 17.00 часова-рекао је Тупеша.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ћурчић, који је са свештенством Црквене општине фочанске предводио одлазак у бадњаке рекао је да је заједнички одлазак у бадњаке дугодишњи обичај, симбол заједништва и окупљања.

-Окићеним бадњацима украсили смо храмове , зграду општине, градски трг-рекао је Ћурчић.

Поделите: