Search
Close this search box.

УЗ ПЈЕСМУ, ВАТРОМЕТ И МОЛИТВУ ФОЧАЦИ ДОЧЕКАЛИ ПРАВОСЛАВНУ НОВУ ГОДИНУ

Нову годину  по Јулијанском календару више стотина Фочака дочекало је синоћ на Градском тргу уз кувано вино, чај, ансамбл „Боеми“ из Ужица и ватромет који је у поноћ обасјао небо изнад Фоче.

srpska nova I

Дух православља, традицију и национални опстанак сачуваћемо обиљежавањем Српске нове године, поручили су окупљени Фочаци који су у ново љето весело закорачили уз пјесму и коло.

srpska nova

Дочек на отвореном организовала је општина Фоча.

-Презадовољни смо окупљеним бројем људи и самим програмом, све протиче без било каквих проблема-рекао је Игор Ћурчић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча.

Прочитана је и честитка начелника општине Фоча Радисава Машића, који је суграђанима зажелио обиље мира, здравља, среће и успјеха.

hhram

Звона храма Светог Саве огласила су се тачно у поноћ. На радост вјерника окупљених у храму, трећу годину заредом служен је  молебан за благословено Ново љето Господње.

-Ово је прилика да се захвалимо Богу за све што нам је подарио. Заблагодаримо да нам Бог подари свакога добра. Веселимо се и радујмо се у овим празничним данима, опростимо једни другима, загрлимо се као браћа и сестре, учинимо топлину срца и будимо пуни љубави према свакоме. Отворимо врата сваком човјеку, загрлимо га и упитајмо, да ли је уморан и да ли га треба  удомити и утоплити у дому својему.  Нека нас обасја љубав, нека нам љето буде благословено, да Свевишњи  пошаље благослов у сваки дом, да не будемо зли,  да будемо честити. Нека нас Бог благослови и дарује сва добрарекао је у  бесједи свештеник Миљан Рађеновић.

Поделите: