Search
Close this search box.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ДОБИЛИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПЛАСТЕНИЧКУ ПРОИЗВОДЊУ

У оквиру пројекта међуентитетске сарадње “Рука руци – три”, у Фочи је данас 46 пољопривредника из ове и федералне општине Фоча-Устиколина добило материјал за пластеничку производњу, чија је појединачна вриједност 150 КМ.

Представници Удружења за помоћ и развој “Хајде” из Сарајева, уручили су пољопривредницима заштитне фолије, пластична цријева за наводњавање, те средства за прихрану и заштиту.

Предсједник Удружења Лејла Брулић навела је да се трећа фаза пројекта спроводи већ годину дана и да је организовано више едукативних предавања за пољопривреднике.

-Ово су мали грантови, ситни потрошни материјал за рад у пластенику-рекла је Брулићева.

Миладин Костовић, који у селу Оџак код Устиколине посједује пластеник од 150 метара квадратних, каже да овакви пројекти могу помоћи у проширењу производње.

-Имали смо добру едукацију чијом примјеном ћемо побољшати квалитет производње. Ко хоће да ради, од пластеника може да заради-истакао је Костовић.

Пољопривредник Ифет Џемиџић из фочанског села Јошаница истиче да ће му помоћ коју је добио добро доћи.

-На 200 метара квадратних узгајам парадајз, паприку, шпинат, лук. Овај пројекат је веома добар, раније смо добили бурад и систем за наводњавање-рекао је Џемиџић.

Пројекат “Рука руци-три” финансира Амбасада САД у БиХ са 25.000 долара, а општине Фоча и Фоча-Устиколина учествују са по 2.000 КМ.

Из Удружења “Хајде” најављено је да ће у Фочи ускоро бити одржана продајна изложба пољопривредних прерађевина које су произвели корисници пројекта.

Поделите: