ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА ЗДРАВЕ ХРАНЕ 11.ФЕБРУАРА У ФОЧИ

Продајна изложба пољопривредних прерађевина које су произвели корисници пројекта „Рука руци – три“, који на подручју Фоче и федералне општине Фоча-Устиколина проводи сарајевско Удружење за помоћ и развој „Хајде“, биће одржана 11.фебруара у Фочи.

Изложба, која ће се одржати на спрату тржног центра “Конзум”, окупиће двадесетак пољопривредника са подручја ове двије општине.

Пројекат „Рука руци-три“ финансира Амбасада САД у БиХ са 25.000 долара, а општине Фоча и Фоча-Устиколина учествују са по 2.000 КМ.

Замјеник начелника општине Фоча, Раденка Срндовић, рекла је да је изложба завршна активност треће фазе овог пројекта чији наставак очекују и у наредном периоду.

-Пољопривредници ће изложити производе које ће посјетиоци моћи да дегустирају, купе или поруче. Евидентно је да су наши пољопривредници кроз овај пројекат прошли бројна едукативна предавања која су им била од велике користи. Поједини наши пољопривредници кажу да су своју производњу повећали и 100 одсто чим су почели да примјењују то што су научили на састанцима. У други план бих истакла грантове које су добили кроз пројектне активности, али је врло важно то да су корисници схватили да за исти рад, али уз више знања, могу да добију квалитетније производе из области пољопривреде-истакла је Срндовићева.

Презентација здраве хране почеће у 11 часова.

 

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »