СТОНОТЕНИСЕРКА “ПЕРУЋИЦЕ” СНЕЖАНА МАРКОВИЋ СПОРТИСТА ГОДИНЕ

Стонотенисерка “Перућице” Снежана Марковић проглашена је за најбољег спортисту општине у 2015. години, а Одбојкашки клуб “Маглић”, заједно мушка и женска екипа, за најбољи спортски колектив, на традиционалној манифестацији Избор спортисте године 2015. одржаној у организацији Спортског савеза општине Фоча у Центру за културу и информисање.

najbolji-sportista-Snezana-Markovic-650x433

Марковићева је награду заслужила сребрном медаљом са Балканског првенства за млађе сениоре, коју је са репрезентацијом БиХ освојила у Македонији, те бројним медаљама са међународних турнира и домаћих такмичења.

SNEZANA MARKOVIC

-Протекла година за мене је била јако успјешна, презадовољна сам овим признањем које ће ме сигурно мотивисати за будуће резултате-истакла је Марковићева.

Фочански одбојкаши у прошлој години освојили су друго мјесто у шампионату Српске, а у текућој сезони су први и на добром су путу да се пласирају у Премијер лигу БиХ, док су дјевојке у 2015. години биле златне на Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у Пожеги.

MAJA MASIC

-Баш је било лијепо када смо чули да смо само ми били у конкуренцији за ову ласкаву титулу, на коју смо поносни. Ми смо доста млада екипа, са одличним резултатом, идемо и даље напријед-рекла је Маја Машић, капитен фочанских одбојкашица.

VLADAN DANILOVIC

Жири Спортског савеза за најбољег тренера изабрао је кормилара Кошаркашког клуба “Сутјеска” Миленка Ивановића, а младог фудбалера “Сутјеске” Владана Даниловића за најперспективнијег спортисту.

-Нисам очекивао ово признање, али ће ми много значити као сваком младом спортисти. Нисам само ја заслужан за ову награду, већ цијели мој колектив, екипа , као и моја породица-задовољан је Даниловић.

-Ова награда ми много значи и трудићу се да и у наредном периоду постижем добре резултате са својом екипом, а што се тиче екипе, на пола смо сезоне, тренутно смо други, надам се да ћемо играти и даље добро и да покушамо да изборимо плеј оф , за сада све иде добро-истакао је тренер фочанских кошаркаша, Миленко Ивановић.

NACELNIK MASIC

Признања најбољима уручио је начелник општине Фоча Радисав Машић, који је честитао спортистима на одличним успјесима и нагласио да ће општина наставити да помаже развој спорта.

-За развој спорта и омладине ми сваке године у буџету планирамо око 400 000 марака, што је у односу на величину нашег буџета поприлична и сразмјерна сума. Та средства равномјерно дијелимо спортским клубовима, нарочито онима који су у такмичарској сезони постигли најбоље резулатте, а тај износ задржали смо и у овој години. Сви они млади спортисти који се истакну у свом клубу и направе значајне резулатате имају и наш посебан третман и жељу да им помогнемо у њиховој афирмацији-нагласио је Машић.

Избором спортисте године у Фочи су завршене Јануарске свечаности.

PRIZNANJA IZBOR SPORTISTE

На традиционалној свечаности признања су уручена и најбољим појединцима свих спортских колектива у Фочи. ФК Сутјеска: Никола Даниловић, КК Сутјеска: Немање Сладоје, ОК Маглић: Милан Матовић и Ивана Радовић, СТК Перућица: Миљан Вуковић и Снежана Марковић, Спасилачки клуб Волф: Никола Тешовић и  Анђела Обреновић, КБК Игма: Милош Радовић, ТК Фоча: Срђан Фундуп, Карате клуб Љубишња: Андрија Паприца и Милица Тодовић, Карате клуб Нипон: Сара Стојковић и Иван Станојевић, Планинарско-спелеолошко друштво Вучја стопа: Владан Смрекић, Спелеолошко друштво Урсус спелеус: Миле Милановић и Лидија Јакић.

Подели

Наши пријатељи

Translate »