Search
Close this search box.

НОВА ОПШТИНСКА ПРИЗНАЊА: БИРАЋЕ СЕ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ФОЧЕ

Скупштина општине Фоча усвојила је приједлог награда и признања, које се додјељују поводом обиљежавања 9.маја Дана општине, а према којем се поред награда Повеља Општине Фоча и новчана награда уводе двије нове награде: Почасни грађанин општине Фоча и Захвалница општине.

Награде и признања могу се додјељивати правним и физичким лицима за живота, а могу се додјељивати и постхумно. Награде се не могу додјељивати локалним функционерима и функционерима на вишим нивоима власти у РС и БиХ, као ни службеницима општинске административне службе и установа чији је Општина оснивач.

Предлагање кандидата и додјела награда вршиће се по јединственим критеријума, од којих су најзначајнији да је кандидат дао изузетан допринос у развоју града, да има заслуге у изградњи, стварању  и његовању односа са другим локалним заједницама, да има изузетне резултате у области науке, образовања, културе, умјетности и спорта, те да се истакао у хуманитарном раду и акцијама, у ванредним ситуацијама.

Приједлог за награде и признања, скупштинској Комисији за награде и признања, могу поднијети начелник општине и други функционери, клубови одборника, политичке партије, удружења грађана, јавне установе и предузећа, мјесне заједнице, као и невладине организације.

Приједлоге за додјељивање награда и признања, сви релевантни субјекти, могу доставити на адресу СО Фоча, најкасније до 11.априла ове године.

Поделите: