Search
Close this search box.

ФОЧА СТИПЕНДИРА 173 СТУДЕНТА

Начелник општине Фоча Радисав Машић уручио је данас уговоре за 173 студента који ће у академској 2015/2016. години примати стипендију из буџета општине. За стипендије је у буџету планирано 165 000 КМ, а прва стипендија биће уплаћена сутра.

Петар Милетић, студент треће године Филозофског факултета у Палама, један је од стотину седамдесет три студената који је потписао уговор о стипендирању за текућу школску годину. Каже да ће му стипендија много значити, посебно због трошкова студирања.

-Добијаћу мјесечно 90 марака и то ће ми много значити за набавку књига и наставак школовања-рекао је Милетић.

Износ стипендије за прву и другу годину је 80 марака, студенти треће године из буџета ће добијати по 90, док ће студенти четврте, пете и шесте године студија примати стипендију у износу од 100 конвертибилних марака.

stipendije sl II

Мјесечни новчани стимуланс добро ће доћи и Милици Радовић, студенткињи треће године Правног факулета у Палама, као и Николини Гаговић која студира Медицински факултет у Фочи.

-Стипендију најчешће користим за трошкове студирања, џепарац и друге потрепштине, углавном помаже-каже Радовићева.

-Износ стипендије је 80 марака, највише ћу искористити за набавку књига што ми пуно значи-казала је Гаговићева.

Стипендије су добили сви студенти са јавних и приватних факултета који су имали просјек оцјена 7,50 и више. Међу њима су студенти породица погинулих и ратних војних инвалида, социјалних категорија, студенти без једног или оба родитеља и студенти дефицитарних занимања.

stipendije sl III

Из општине поручују: стипендије ће бити редовно уплаћиване сваког мјесеца.

-Редовно смо исплаћивали стипендије и у претходне четири године, а 681 студент из Фоче је у протеклим годинама остварио право на стипендију, за шта смо из буџета укупно издвојили 685 000 марака-рекао је Радисав Машић, начелник општине.

Сви студенти који нису били у могућности да данас потпишу уговоре о стипендирању могу то учинити ове и наредне седмице у Административној служби Општине, канцеларија број 26.

Поделите: