Search
Close this search box.

ФОЧАНСКИ ОДБОЈКАШИ-ЗЛАТНИ МОМЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У Фочи се протеклог викенда славила бриљанта побједа одбојкаша Маглића који су шампиони Републике Српске без иједне изгубљене утакмице и будући премијерлигаши Босне и Херцеговине. Дјевојке из овог клуба су вицешампионке Републике Српске. Ништа не би било невјероватно да овај клуб није доказ да се са мало новца може постићи успјех златом окован.

На протеклим такмичењима из свих шеснаест сусрета одбојкаши Маглића изашли су као побједници што им је омогућило да се окују златом. Много се радило и борило, али су срцем и добро уиграним вјештинама освојили одбојкашки врх Републике Српске.

-Рецепт нашег успјеха јесу наше јединство и слога између играча-поносан је Огњен Говедарица, тренер ОК „Маглић“ Фоча.

-Значи било је много тешких утакмица, много тешких гостовања, а то што смо имали свих шеснаест побједа не доказује да је било лако, али доказује да смо, ипак, били најбољи ове године-задовољан је Милан Матовић, капитен ОК „Маглић“ Фоча

Уручен им је и шампионски пехар, који им је подстрек да снажно у наредној такмичарској сезони наставе и у Премијер лиги Босне и Херцеговине. Кажу, воље и снаге имају којима и поткрепљују своја очекивања.

-Евидентно је да ћемо се морати појачати на одређеним позицијама, надамо се да ћемо уз помоћ општине добити одређена финансијска средства која би адекватно утрошили на довођење једног или двојице играча и тиме бисмо сигурно обезбиједили опстанак у Премијер лиги БиХ, што нам је превасходни циљ-истиче Драган Матовић, одбојкаш ОК „Маглић“ Фоча.

У посљедењем осамнаестом колу у овој сезони састали су се са одбојкашима Мајевице који су претпосљедњи на прволигашкој добојкашкој табели. Резултат 3 : 0 за златне момке одбојке Републике Српске.

-Желим да честитам још једном овако јавно момцина на фер и коректној игри, заслужили су да уђу у Премијер лигу БиХ, већ двије, три године чекају то и свака им част-Перо Стевић, тренер ОК „Мајевица“ Лопаре

Упућени у фочанске спортске прилике кажу : Шампионима Српске свака част и у дијелу који се односи на рачуницу.Када се све стави на папир – одузме и сабере невјероватно звучи да су све побједе извојевали без накнада и са 40.000 марака из општинског буџета за прошлу годину коју су дијелили са свим селекцијама у клубу.Тако је било и у претходне двије сезоне када су били вицешампиони Српске. Статус премијерлигаша требало би да да повода спонзорима да подрже скромне, вриједне, а духом и златом оковане снажне Фочаке.

-Сваки град има неког спонзора везаног за електро-енергетски сектор или слично, Фоча нажалост нема. Ово што нам општина даје, то су средства са којима се ми “ провлачимо”, али и са којима биљежимо успјех. Момци су играли без накнада, али су имали уредно плаћен превоз, исхрану приликом путовања-истакла је Ружа Стојановић, предсједница ОК „Маглић“ Фоча .

Честитке бриљантним фочанским одбојкашима упутио је и начелник општине Фоча, Радисав Машић. Нагласио је да ће локална управа увијек посебно подржавати перспективне спортске клубове који остварују изванредне резултате и на најбољи начин промовишу спорт и општину Фоча. Уручене су им и медаље и новчане награде. Одбојкаши вјерују да ће бити и оних који могу одријешити кесу и помоћи им да сијају на одбојкашком трону у овом дијелу Европе.

Поделите: