Search
Close this search box.

ИГРАЛИШТА ДОБИЈАЈУ НОВЕ РЕКВИЗИТЕ

У Дјечијм игралишту у насељу Доње Поље постављен је нови мобилијар , а ових дана нове справе за игру добиће и остала дјечија игралишта на подручју општине.

Средства за набавку нових реквизита обезбијеђна су дијелом из општинског буџета и путем  пројеката.

Циљ инвеститора је учинити игралишта љепшим и бројнијим и пробудити свијест грађана да очувају просторе важне за цјелокупни дјечији развој.

-Жеља нам је да најмлађим омогућимо што љепши боравак у вртићу. Дио нове опреме је постављен у Доњем Пољу, наредних дана опремиће се и игралишта у Драгочави и у Броду на Дрини. У наредном периоду ћемо кроз пројекте обезбиједити и још десетак хиљада марака, тако да ћемо набавити још један нови мобилијар како бисмо опремили игралиште и у Миљевини и допунити остала мјесна дјечија игралишта-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Из локалне управе апелују на становништво да води рачуна о дјечијим парковима и да се не оштећује опрема, нарочито у касним ноћним сатима.

-Апел је на доброј вољи , а у сваком случају инспекцијска  контрола ће бити присутнија. Оно што је наша идеја у неком наредном периоду да старање о игралишту препустимо Дјечијем обданишту, како би се касније и увела нека врста дежурства, а самим тим и веће очување-рекао је Машић.

 

Поделите: