Search
Close this search box.

“ДИВЉЕ ЈАГОДЕ” РАСПЈЕВАЛЕ ФОЧАКЕ

Познати рокенрол бенд и један од симбола рок-сцене екс-Југославије, ”Дивље јагоде” наступио је синоћ у Градској спортској дворани. Двочасовни концерт, којим су одушевили више стотина присутних Фочака, организовала је општина Фоча у оквиру Мајских свечаности.

Публика, у којој су се преплитале генерације различитих годишта, одушевљено је пратила наступ овог бенда, који је основан 1977. године, а чији су хитови, као и сам бенд, постали ванвременски. Редале су се баладе попут „Криво је море“, „Једина моја“,  пјесме са новијих албума до пјесама тврђег звука: „Мотори“,„Аутостоп“, „Шејла”.

Извођачи задовољни атмосфером и пријемом у Фочи. Публика је једина мјеродавна да даје оцјене, а оваквој публици увијек се треба враћати, рекао је фронтмен Дивљих јагода и један од најбољих гитариста ових простора, Сеад Зеле Липовача.

-Било је одлично! Ја свирам увијек као да је посљедњи пут, дајем све од себе, свеједно да ли наступамо у Лондону, Београду или Фочи. Оно што сам видио у Фочи и што ми је јако драго јесте управо та бројна  млада публика која зна све пјесме, и оне које су настале прије више од тридесет година и просто их осјећају као своје, као да њима припадају. То је у цијелој причи и најбољи осјећај, јер то је нешто што у музици или доживиш или не-истакао је Липовача.

Концерт је употпунио Мајске свечаности и сутрашње обиљежавање Дана општине.

-Концерт је био фантастичан, публика задовољна и интерактивна, дворана прилично пуна. Драго ми је да рокенрол остаје у Фочи, Дивље јагоде су нас потврдиле у том правцу-рекао је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча, Игор Ћурчић.

На музичкој сцени данас је најтеже трајати „Дивље јагоде“ у томе успјевају што су потврдили и синоћњим концертом са којег су поручили да ће се радо вратити у Фочу.

Поделите: