Search
Close this search box.

НЕОБИЧНЕ РУКОТВОРИНЕ ФОЧАНСКИХ КРЕАТИВАЦА

У оквиру Мајских свечаности на Градском тргу у Фочи одржан је прољећни Мини сајам креативаца, на којем је петнаест креативаца изложило своје радове. На штандовима бројне рукотворине и украси прављени од глине, дрвета, платна, стакла и других природних материјала.

sajam 4

Многим креативцима дводневни сајам шанса је да изложе и продају своје производе. Међу њима и Ангелина Тешевић, која израђује огрлице, наруквице и наушнице.

-Накит правим од стаклених и пластичних перлица. Да бих направила наушнице треба ми два сата, а за огрлице често и два дана. Без посла сам, а када завршим кућне обавезе бавим се креативним радом јер ме ово опушта и смирује. Може се зарадити, али не баш значајнокажеТешовићева.

sajam 3

На Сајму први пут и Бранка Давидовић, која прави крпене лутке.

-Иако сам одрасла, лутке правим јер их обожавам од дјетињства. Све су од природних материјала, напуњене вуном, а одјећа им је од памука. Мало је тешко наћи те материјале данас, али сналазимо се, а оно што је најважније највише им се радују најмлађи-истакла је Давидовићева.

На сајму креативаца, умијеће су показали и ученици фочанских основних школа, али и многи Фочаци којима је ово јединствена прилика да представе своје таленте.

Поделите: